Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

15 Temmuz’un 4. yılında şehitler için binlerce hatim okundu

15 Temmuz’un 4. yılında şehitler için binlerce hatim okundu
Temmuz 17, 2020 18:30 | Son Güncellenme: Temmuz 17, 2020 18:02
179
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde il ve ilçe müftülüklerince “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla çok sayıda program düzenlendi.

Valilikler ve diğer kurumlarla koordineli şekilde organize edilen programlarda, şehitler için okunan binlerce hatm-i şerifin duası yapıldı.

Amasya

Amasya’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Yavuz Selim Meydanında düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulusa sesleniş konuşması ile devam etti.

Protokol konuşmalarının akabinde İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Ekibi ilahi dinletisinde bulundu.

15 Temmuz gecesi darbeye karşı verilen mücadelenin sembolü haline gelen salalar Amasya semalarında yeniden yankılandı.

Program İl Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın şehitler için okunan hatm-i şeriflerin duasını yapmasıyla son buldu.

Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif okundu

Öte yandan İl Müftülüğünce Sultan II. Bayezid Camii’nde şehitler için Mevlid-i Şerif okundu. Okunan Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerin ardından İl Müftüsü Durmuş Ayvaz dua yaptı.

Ankara

Keçiören Müftülüğü 15 Temmuz dolayısıyla Şentepe Muradiye Camii’nde program düzenledi.

Keçiören Müftülüğü bünyesinde görevli din görevlilerince şehitler için 500 hatm-i şerif okundu.

Fiziki mesafe, maske ve temizlik kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen programda İlçe Müftüsü Mehmet Şahin, okunan hatimlerin duasını yaptı.

Artvin

Artvin’de 15 Temmuz etkinlikleri, Yusufeli İlçesi Küplüce Köyü’nde bulunan 15 Temmuz şehidi Dursun Acar’ın kabri ve yine 15 Temmuz şehidi Erol İnce’nin ailesini ziyaretle başladı.

Ardından Garnizon Şehitliği ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Hasan Güneş, okunan hatimlerin duasını yaptı.

Aşağı Şehitlik Yeni Cami’inde düzenlenen Mevlid-i Şerif programının ardından Artvin’deki en kapsamlı program Çoruhpark’ta gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda şehitler için dua edildi. 15 Temmuz konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edildiği program, Artvinli gençlerin bisiklet gösterileri devam etti. Saatler 00:13‘ü gösterdiğinde ise ülke genelinde olduğu gibi Artvin’deki tüm camilerinden sala sesleri yükseldi.

Hakkari

Hakkari’de “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri, Valilik ve İl Müftülüğü iş birliğinde Merkez Hacı Sait Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programı ile başladı.

Salalarla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Mevlid-i Şerif ve ilahi dinletisi ile devam etti.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz, din görevlileri ve Kur’an kursu öğrencileri tarafından okunan hatm-i şeriflerin duasını yaptı.

Akşam saatlerinde ise Hakkari Valiliğince Valilik binası önünde program düzenlendi.

Buradaki program din görevlileri tarafından okunan salalarla başladı, ilahi dinletisi ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ın konuşmasının ardından İl Müftülüğünce organize edilen ve Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Eğitim ve Dini Hayatın Gelişmesine Engel FETÖ” konulu konferansa geçildi.

Program İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün yaptığı dua ile tamamlandı.

Osmaniye

Osmaniye’de 15 Temmuz şehitleri için 30 Kur’an kursu öğrencisi 60 hatim okudu.

Hain darbe girişiminin sene-i devriyesinde aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Sancaklı Camii’nde 30 Kur’an kursu öğrencisi tarafından 60 hatim okundu, Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Okunan hatim ve Mevlid-i Şerif’in duası, İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından yapıldı.

Samsun

Samsun İl Müftülüğünce “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla düzenlenen etkinlikler şehitlik ziyaretiyle başladı.

Ardından Büyük Cami’de Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Buradaki programda İl Müftüsü Seyfullah Çakır, “Milli Birlik ve Beraberlik” konulu vaaz verdi.

Ardından Kıranköy ve Asri Mezarlığı’ndaki şehit kabirleri ziyaret edildi, Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanın’da düzenlenen programda ise Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Seyfullah Çakır dua etti.

KAYNAK: DİYANET HABER
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.