Dolar 32,5159
Euro 34,7433
Altın 2.497,05
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

60 yaşındaki emekli hedefi için YKS’ye girdi! “YÖK başkanı kabul ederse tıp okuyacağım”

60 yaşındaki emekli hedefi için YKS’ye girdi! “YÖK başkanı kabul ederse tıp okuyacağım”
Haziran 28, 2020 12:15 | Son Güncellenme: Haziran 28, 2020 11:39
169
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 60 yaşındaki Yunus Doğrutıp okumak için YKS‘ye girdi.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) için öğrenciler, pazar günü de sabahın erken saatlerinde okullara gelerek sınavda ter döktü. Kahramanmaraş’ta yaşayan 60 yaşındaki Yunus Doğru ise ilerlemiş yaşına rağmen YKS’ye girmek için okulun yolunu tuttu. 26 yıl devlet kurumunda çalışıp emekli olduktan sonra okuma isteği devam eden Doğru, sınavı kazanıp tıp fakültesinde okumak istediğini söyledi.

“İnşallah tıp düşünüyorum”

Okumanın yaşı olmadığını dile getiren Doğru, “1982 yılında liseyi dışarıdan bitirip okumaya pek fırsat bulamadım. Bir devlet kurumunda 26 yıl çalıştıktan sonra 2012 yılında emekli oldum. Bu büyük Türkiye’mize katkı amacıyla öğrencilerimizi motive etmek için ben de varım bu sınavda dedim. İnşallah tıp düşünüyorum. YÖK başkanı da bizi öğrenci olarak kabul ederse gidip tıp okuyacağım. Öğrencilerimizin de hedeflerini büyük tutmasını istiyorum. Dün sınava girdim ve sınavım güzel geçti, bu gün de güzel geçeceğine inanıyorum” diye konuştu.

kaynak: Yeni Akit

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.