Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 20°C

Depremde tüm camileri zarar gören Ekinözü’nde çadır mescit kuruldu

Depremde tüm camileri zarar gören Ekinözü’nde çadır mescit kuruldu
Mart 4, 2023 11:50
58
A+
A-

[ad_1]

Büyüklükleri 7,7 ve 7,6 olan, 6 Şubat’taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ın, tüm camilerinde hasar oluşan Ekinözü ilçesinde 500 kişilik çadır mescit oluşturuldu.

Depremde hayatını kaybedenler için mevlit okundu

Depremde hayatını kaybedenler için mevlit okundu

“Asrın felaketi” olarak nitelenen ve 11 ili etkileyen depremlerde camileri kullanılamaz hale gelen ilçede Yesevi Hareketince, Marif Camii’nin bahçesinde çadırdan 500 kişilik mescit kuruldu.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun adı verilen çadır mescit, “Kuruluş Osman” dizisinin bazı oyuncularının da katılımıyla cuma namazıyla ibadete açıldı.

İlçe Müftü Vekili Abdullah Özkişi, yaşanan felaketin ardından ilçe merkezinde bulunan üç caminin de ağır hasar aldığını ve kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

İlçe Müftüsü Hasan Akman’ın depremlerin ardından yardım faaliyeti gerçekleştirdiği sırada kayarak düştüğünü ve ayağının kırıldığını anlatan Özkişi, “Camilerimizin kullanılamaz durumda olması nedeniyle mescit ihtiyacı oluştu. Yesevi Hareketi bu ihtiyacı karşılamayı üstlenmiş, Allah razı olsun. Cuma namazı öncesi mescidimizi dizayn ettik ve ilçe halkının hizmetine açtık. İlgilenen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, Allah bu felaketi bir daha yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.