Dolar 45,3503
Euro 53,4728
Altın 6.889,72
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Çok Bulutlu
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın büyük finali Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın büyük finali Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapıldı
Nisan 18, 2023 10:29
43
A+
A-

[ad_1]

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında final heyecanı yaşandı.

Kadir Gecesi’nde yayınlanan büyük finale kalan 7 yarışmacı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle kalpleri fethetti.

Hafız Muhammed Saka, 7 finalistin arasında 1’inciliğe layık görülen isim oldu. Yarışmada 2’nciliği Ercan Efiloğlu, 3’üncülüğü ise Okan Sağdıç elde etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da büyük finalde yarışmacıların yanındaydı.

kur'an-yarışması-trt-22

Programa, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ile TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin kalbinde daima mutena bir yerde bulunan Kur’an-ı Kerim ramazanda gecesi ayrı gündüzü ayrı ziyafette dönüşmektedir. Yarışma finaline kadar olan süreçte TRT başındakiler hamdolsun bu güzelliği doyasıya yaşadılar.” dedi.

“Diyanet teşkilatımız, 2 milyon Kur’an-ı Kerim’i 85 ülkeye gönderdi”

Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki “Şüphesiz Kur’an’ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız” ayet-i kerimesini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Tarihi camide hatimle teravih geleneğini tek yumurta ikizi imamlar sürdürüyor

Tarihi camide hatimle teravih geleneğini tek yumurta ikizi imamlar sürdürüyor

“Biz kullarına düşen görev Allah’ın koruması altındaki Kur’an’ı öğrenmektir, okumaktır, anlamaktır, emirlerini yerine getirmektir. Peygamber Efendimiz (sas); ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.’ Hadis-i şerifiyle bu hakikate işaret ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı’mız bu anlayışla her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da ‘Hediyem Kur’an olsun’ kampanyası kapsamında 30 dilde Kur’an-ı Kerim bastırıp tüm dünyaya ulaştırıyor. Vatandaşlarımızın bugüne kadar vakfımıza bağış yaparak basımına katkıda bulunduğu 2 milyon Kur’an-ı Kerim’i 85 ülkeye hamdolsun Diyanet teşkilatımız gönderdi.”

erdoğan-kur'an-yarışması

“Hayatımızı Kur’an’la süslemek mecburiyetindeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur’an, ezan ve tekbir sesinin olduğu yerde rahmet, bereket ve müjde olduğunu belirterek, “Lafzı ve manasıyla Kur’an-ı Kerim ile bağı kesilen Müslüman kalbi çalışmayan bir beden gibidir, diğer bütün hasletleri anlamını kaybeder. Ölüler durumuna düşmemek için mukaddes Kitabımızı hem en güzel kıraatle okumak hem manası üzerinde tefekkür etmek hem de hayatımızı Kur’an’la süslemek mecburiyetindeyiz. Bu yıl yedincisi düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasının dinleyicilerin ruhunda işte böyle hayırlı bir etkiye yol açtığına inanıyorum.” diye konuştu.

“Ülkemizin dört bir yanında milyonlarca insanımızın gönlünü bu yarışma vesilesiyle Kur’an-ı Kerim’in sıcaklığıyla ısıtan karilerimize ben şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.” diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yarışmanın bu mübarek ayda gerçekleştirilmesi de önemlidir. Milletimizin kalbinde daima mutena bir yerde bulunan Kur’an-ı Kerim muhabbeti, Ramazan ayında gecesi ayrı, gündüzü ayrı bir ziyafete dönüşmektedir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii’nin aslına rücu etmesinin tek başına Türkiye’nin medeniyet değerleriyle tekrar kucaklaşması sürecinin sembolü olmaya yeterli olduğuna işaret ederek, “Bu sevindirici gelişmeleri, hayatın her alanında ülkemizi ve milletimizi zirveye çıkartacak, yeni bir inkişafın temeli haline dönüştürmek istiyoruz. Hiç şüphesiz. Bu yükselişi de kaynağını Kur’an-ı Kerim’den alan inancımızın, itikadımızın, medeniyetimizin gücüyle sağlayacağız. Tarih boyunca pek çok coğrafyada bin yıldır Anadolu’da bunu başardık. Allah’ın izniyle yine başaracağız.” açıklamalarında bulundu.

Başkan Erbaş: “Kur’an-ı Kerim, hayatımıza intizam veren eşsiz bir şifa kaynağıdır”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise konuşmasında, Allah katından yeryüzüne bir esenlik iklimi taşıyan Kur’an-ı Kerim’in, getirdiği ilke ve değerlerle Peygamber Efendimizin (sas) örnekliğinde 14 asırdır insanlığın yolunu ve ufkunu aydınlattığını söyledi.

ali-erbaş-kuran-yarışması

Kur’an-ı Kerim’in, Yüce Allah’ın yeryüzüne rahmetinin ve merhametinin bir tecellisi olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Bizlere yaratılış gayemizi hatırlatan, kulluk sorumluluğumuzu öğreten ve ebedi kurtuluşun yollarını gösteren bir hayat rehberidir. Zihinlerimize inkişaf, kalplerimize inşirah, hayatımıza intizam veren eşsiz bir şifa kaynağıdır. Bireysel ve toplumsal sorunlarımızın çözümüne ışık tutan, hayatımıza güzellik katan en büyük değer ve en kıymetli hazinedir.” dedi.

Başkan Erbaş, niyetler halis ve samimi olduğu sürece Kur’an ile ilgili yarışmanın kaybedeni olmayacağını dile getirerek, “Rabbimiz, Kur’an ile hemhal olan ve O’nun yolunda çalışanları kudretiyle destekleyecek ve onları asla yalnız bırakmayacaktır.” ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye’de ve dünyanın pek çok noktasında Kur’an hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

“Her yaştan kardeşimizin Kur’an-ı Kerim’i okuyup anlaması için eğitim ve rehberlik hizmetlerini kesintisiz sürdürmektedir. Bununla birlikte İslam’ın hakikatlerini yeryüzünün her köşesine ulaştırmak için farklı dillerde Kur’an meali ve dini eserler hazırlayıp neşretmektedir. Devletimizin himayesi, milletimizin desteği ve mensuplarımızın gayreti ile yaptığımız çalışmalar seferberlik ruhuyla artarak devam edecektir.”

Dereceye giren yarışmacılar, hediyelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.