Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 20°C

Doç. Göktaş: Hz. Peygamber, cahiliye girdabında boğulan ümidini kaybeden gönüllere umut oldu

Doç. Göktaş: Hz. Peygamber, cahiliye girdabında boğulan ümidini kaybeden gönüllere umut oldu
Ekim 4, 2023 18:26
28
A+
A-

Gümüşhane İl Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans düzenledi.

Gümüşhane Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Göktaş konuşmacı olarak katıldı.

Göktaş-Hz.-Peygamber,-cahiliye-girdabında-boğulan-ümidini-kaybeden-gönüllere-umut-oldu03

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşmasını İl Müftüsü Hüseyin Gün yaptı.

Ardından kürsüye gelen Doç. Dr. Mehmet Göktaş, Hz. Peygamberin kalplerden şefkatin, vicdanlardan merhametin çekildiği bir dönemde dünyayı teşrif ettiğini, cahiliye girdabında boğulan insanlığa rehber, ümidini kaybeden gönüllere umut olduğunu ifade etti.

Göktaş-Hz.-Peygamber,-cahiliye-girdabında-boğulan-ümidini-kaybeden-gönüllere-umut-oldu01

Türk Milletinin Peygamber sevgisinin çok farklı olduğunu kaydeden Doç. Göktaş, “Biz, Peygamber (sas)’i çok sevdik. Onun için bizim çoğunluğumuzun adı Mehmet, ordumuzun adı Mehmetçik’tir. En güzel şiirler onun için yazıldı.” dedi.

Türk milletinin asırlardır İslamiyet’in bütün alemde yayılması için mücadele eden bir millet olduğunu vurgulayan Göktaş, “Bu şeref bize yeter. Allah bu dine hizmet eden yerin altında kefensiz yatanlar hürmetine bize de merhamet etsin. Bizi, dünyada onun sünnetinden, ahirette de şefaatinden mahrum bırakmasın.” diye konuştu.

Göktaş-Hz.-Peygamber,-cahiliye-girdabında-boğulan-ümidini-kaybeden-gönüllere-umut-oldu04

Programın sonunda Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Göktaş’a hediye takdim etti.

Konferansa Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, kurum personelleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.