Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

AYASOFYA ARTIK EZAN SESLERİYLE AYDINLANACAK

AYASOFYA ARTIK EZAN SESLERİYLE AYDINLANACAK
Temmuz 14, 2020 21:00 | Son Güncellenme: Temmuz 14, 2020 19:53
177
A+
A-

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Danıştay kararıyla Ayasofya’nın cami olarak kullanılmasına yönelik kararı değerlendirerek, Ayasofya’nın 86 yıllık esaretinin son bulduğunu, fethin sembolü, Fatih’in emaneti ve İslam’ın gözbebeği olan Ayasofya’nın artık ezan sesleriyle süsleneceğini söyledi.

Diyanet Bir-Sen olarak kısa, orta ve uzun vadeli plan ve projeler üzerinde yoğun emek ve zaman harcayarak çalışmalar yaptıklarını, Ayasofya’nın da bu projelerdin biri olduğuna dikkat çeken Hasan Türüt, sendikalarının 2020 yılı duvar takviminin üstünde yer alan Ayasofya Camisinin de bu projeye işaret ettiğini belirterek, sırada başka projeler bulunduğunu, Diyanet Bir-Sen’in yan gelip yatma yeri olmadığını ve ülkesi ve milleti için çalışıp emek harcayanların sendikası olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Sendikamızın önemle üzerinde durduğu Ayasofya konusu çözülerek gündemden çıkmıştır. Öncelikle kamuoyunun gündemine taşıdığımız ilk günden itibaren konuya önem vererek destekleyen tüm STK’lara, Vakıflara, bu konunun önem ve önceliğini manşetlerinden düşürmeyen kıymetli basınımıza, bu konudaki başvuruyu titizlikle inceleyen Danıştay’a ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

1934 yılında çeşitli entrikalarla müzeye çevrilerek Ayasofya’yı karanlığa, Müslümanları hüzne boğan bu ucube karardan nihayet kurtularak zincirlerini kıran Ayasofya artık ezan sesleriyle aydınlanacaktır. Fethin sembolü, Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti ve İslam’ın en büyük ve en gözde ibadethanelerinden olan Ayasofya’nın cami olarak kullanılmasına karar verilmesinin millet üzerinde büyük etkisi olmuş ve milleti heyecanlandırmıştır.

Türkiye’yi bir işgal ve sömürü ülkesi olarak görmek isteyen emperyalist ülkelere tarihi bir cevap verilmiştir. Türkiye bağımsız bir ülkedir ve içişlerine hiçbir ülke müdahale edemez. Kendi kararlarını kendisi verebilecek iradeye sahiptir. Nitekim Ayasofya konusundaki karar milli iradenin istediği şekilde tecelli etmiş, bağımsız Türk yargısı kararını vermiş ve millet tarafından onanmıştır. Tüm basın açıklamalarımızda ifade ettiğimiz bu hususların bugün gerçekleşmiş olmasından dolayı mutluyuz, gururluyuz. Milletimiz adına büyük bir sevinç duyuyoruz.

Diyanet Bir-Sen, siyasetin dışında, siyaset üstü, her türlü baskıya ve vesayetçi zihniye karşı ve bu tür düşüncelere uzak bir sendikadır. 2020 takvimimizde de belirtildiği üzere; Kur’an’ı, sünneti, vatanı ve bayrağı esas alan bir sendikayız. Devletimizin bekasından yanayız. Bu itibarla sendikamız, tüm teşkilatlarıyla devletinin yanındadır. Devletin bekası, milletin huzuru, mutluluğu ve refahı için verilecek her görevin neferleriyiz.

Bu çerçevede, Diyanet Bir-Sen’in sıradan bir sendika olmadığının anlaşılmasını istiyoruz. Diyanet camiasının gelecek kaygısı yaşamadan, aileleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve refah içinde yaşayabilmesi için sırada bekleyen projelerimizi hayata geçirebilmek adına güçlü olmak zorundayız. Bunun içinde camiamızın sendikamıza destek vermesini istiyor ve bekliyoruz. “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.