Dolar 32,5641
Euro 34,7152
Altın 2.488,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

BU OYUNLARA GELMEYECEĞİZ

BU OYUNLARA GELMEYECEĞİZ
Mayıs 31, 2020 22:25 | Son Güncellenme: Mayıs 31, 2020 22:06
226
A+
A-

Sosyal paylaşım sitesi Twetter’da imamlara “köpek” diyerek hakaret eden, Müezzinleri “anırmak”  la itham ederek köpek yerine koyan, ezanı aşağılayan söz de Burhaniye Belediyesi Başdanışmanı olduğu iddia edilen Emin Baltaş’ın bu çirkin paylaşımına çok sert tepki gösteren Diyanet Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Silindir, asıl bağnazlığın ve akıl tutulmasının bunun gibi düşünen insanlarda görüldüğünü belirterek basın açıklaması yaptı.

Sahte mi, gerçek mi olduğu belli olmayan Emin Baltaş profiliyle yapılan paylaşımın çok çirkin ve kabul edilemez olduğunu belirten Silindir, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş amacının “İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, Din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek”  olduğunu belirterek, teşkilatın imam ve müezzinlerini hem rencide etmek hem de en ağır şekilde aşağılamaya çalışmak için bu kadar kin duymanın ve nefret etmenin anlaşılamaz bir duygu olduğunu, İmam ve Müezzinlerin bu hakaretleri hak etmediklerini ve bu paylaşımı şiddetle kınadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Emin Baltaş olduğu iddia edilen bir adam çıkmış İmamlara ve Müezzinlere hakaret ediyor, ezanı aşağılıyor. İmamlara ve Müezzinlere “köpek” diyor. Ezanın sesinden rahatsız olduğunu, “korkunç ve rahatsız edici bir sesle” şok olduğunu belirtiyor. Müezzini “yaratık, anım anım bağırdı, sonra da bir takım Arapça bir şeyler söyledi” şeklinde aşağılıyor.  Hatırlanacağı gibi iki hafta önce de İzmir’deki bazı camilerde merkezi ezan sistemine girilerek İtalyanlara ait özgürlük marşı çalınmış ve çok sert tepkilere neden olmuştu.  Bu olayda da provokasyon kokusunu alıyoruz! Birilerinin düğmeye bastığını ve halkı karşı karşıya getirerek kaos ve anarşi ortamı oluşturmaya çalıştığı görülüyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Ülkemizi karıştırmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Bu konuda tüm mütedeyyin vatandaşlarımızı uyararak sağduyu olmalarını, öfkeyle hareket etmemelerini, sakin ve sağlıklı düşünerek bu provokasyonu boşa çıkarmalarını özellikle istiyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.