Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
BİST 9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Din görevlilerine pandemiyle mücadelede ‘Başarı Belgesi’

Din görevlilerine pandemiyle mücadelede ‘Başarı Belgesi’
Temmuz 16, 2020 18:00 | Son Güncellenme: Temmuz 16, 2020 17:06
190
A+
A-

Ağrı Doğubayazıt İlçe Müftülüğü din görevlilerikoronavirüs salgınına karşı verdikleri mücadele nedeniyle Kaymakamlık tarafından “Başarı Belgesi” ile ödüllendirildi.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara destek olmak amacıyla İçişleri Bakanlığı koordinesinde valilik ve kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan ‘Vefa Sosyal Destek guruplarında yer alan din görevlileri, yaşlı ve kronik rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere yardıma ihtiyacı olan tüm vatandaşların yardımına koştu.

Doğubayazıt Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nun çalışmalarına destek veren din görevlileri, 6 bin yardım çağrısını cevapladı, özellikle sokağa çıkma kısıtlaması uygulandığı günlerde 65 yaş üstü vatandaşların talep ve ihtiyaçlarını karşıladı.

Yaşlı vatandaşların maaşlarını evlerine kadar ulaştırmadan market ihtiyaçlarını gidermeye, eczanelerden ilaçlarını temin etmeye kadar her türlü isteklerine cevap veren din görevlileri, Doğubayazıt Kaymakamı Zafer Engin tarafından “Başarı Belgesi” ile taltif edildi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Mevlid Programı

Öte yandan Doğubayazıt İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yılında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçe Müftüsü Adem Özdemir koordinesinde ilk olarak şehit aileleri ziyaret edildi.

Merkez Bayazıt Camii’nde “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Mevlid Programı” düzenlendi. Programa Kaymakam Zafer Engin, İlçe Müftüsü Adem Özdemir, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program sonrasında katılımcılarla birlikte şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

Şehitlikteki program İstiklal Marşı ile başladı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. lçe Müftüsü Adem Özdemir’in yaptığı duanın ardından şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Gün boyu devam eden “15 Temmuz Şehitleri Anma Programı” kapsamında Kaymakamlık önünde “milli birlik ve demokrasi nöbeti” tutuldu.

Nöbet Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Kaymakamı Zafer Engin’in konuşmasıyla devam etti. Ardından din görevlilerince ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Program, İlçe Müftüsü Adem Özdemir’in yaptığı duanın ardından Doğubayazıt semalarında yankılanan sala ile tamamlandı.

“15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Nöbeti”, Doğubayazıt İlçe Stadyumunda İlçe Müftüsü Adem Özdemir tarafından kıldırılan sabah namazının ardından şehitler için yapılan dualarla son buldu.

KAYNAK: DİYANET HABER
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.