Dolar 32,5642
Euro 34,7387
Altın 2.492,67
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

DİTİB İtalya’ya umut oldu

DİTİB İtalya’ya umut oldu
Haziran 12, 2020 12:45 | Son Güncellenme: Haziran 12, 2020 12:31
185
A+
A-

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından en fazla etkilenen ve nüfusa oranla en fazla can kaybının yaşandığı İtalya’da, işini kaybeden insanların yardımına Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) koştu.

DİTİB İtalya, koronavirüse karşı İtalya’da alınan tedbirler kapsamında 23 Şubat tarihi itibarıyla tüm bağlı derneklerini kapatarak din eğitimi ve irşat hizmetleri başta olmak üzere bütün programlarını dijital ortama taşıdı.

11 Mart 2020’de başlayan “karantina uygulaması” ile birlikte günlük işlerde çalışan çok sayıda kişi işini kaybederek yardıma muhtaç hale geldi.

Maddi sıkıntı çeken insanların yardımına Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) yetişti.

DİTİB, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde yardım kampanyası başlattı.

21 Mart’ta başlayan kampanya, başlangıçta sadece İtalya’daki hayırseverlerin katkısıyla yürütüldü.

Ancak salgının etkisinin artmasıyla birlikte karantina süresi uzadı ve yardıma muhtaç duruma gelen insanların sayısı çoğaldı. DİTİB, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile irtibata geçerek YTB’nin “Diaspora Covid-19 Destek ve İş Birliği Programı” kapsamında kampanyayı yürütme kararı aldı.

Kampanya YTB ile iş birliği içerisinde yoğun olararak DİTİB İtalya’nın ve bağlı derneklerin bulunduğu Kuzey İtalya’da Lombradia, Piemonte, Veneto, Emilia Romagna ve Liguria eyatlelerinde yürütüldü.

Kampanya çerçevesinde Türkiye, İtalya, Mısır, Fas, Tunus, Libya, Suriye, Irak, Azerbaycan, Nahçıvan, Makedonya, Kosova, Arjantin, Rusya, Somali, Senegal, Gine ve Bangladeş kökenli yaklaşık 500 aileye gıda paketi dağıtımı gerçekleştirildi.

Kampanya kapsamında gıda malzemelerinin yanı sıra ihtiyaca göre bebek bakım, kıyafet, temizlik malzemeleri ve nakdi yardım da ulaştırıldı.

Yardım götürülen ailelerin nüfusuna göre hazırlanan gıda paketleri, mahallinde bulunan Türk esnaftan temin edildi. Kampanya kapsamında temnin edilen gıda paketlerinin bir kısmı YTB tarafından karşılandı.

Milano merkez olmak üzere yaklaşık 300 km’lik bir alanda yapılan gıda dağıtımı esnasında, 10 bin km üzerinde yol kat edildi. Akaryakıt ve otoban ücretleri, Milano Din Hizmetleri Ataşeliği personelince karşılandı.

21 Mart’ta başlayan yardım kampanyası, 23 Mayıs’ta sona erdi.

KAYNAK: Diyanet Haber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.