Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Diyanet 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursu Takvimi Belli Oldu

Diyanet 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursu Takvimi Belli Oldu
Haziran 13, 2021 23:28
849
A+
A-

2021 YILI YAZ KUR’AN KURSLARI UYGULAMA ESASLARI

I. YAZ KUR’AN KURSLARI TAKVİMİ
1. 2021 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim öğretim tek dönem halinde 05 Temmuz-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.

2. Başvurular 21 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihleri arasında bizzat cami ve Kur’an kurslarına ya da Başkanlığın web sitesi (www.diyanet.gov.tr) üzerinden yapılabilecektir.

KAYIT TARİHLERİ : 21 Haziran-11 Temmuz 2021

BAYRAM TATİLİ :  19-23 Temmuz 2021 

EĞİTİM TARİHLERİ : 5 Temmuz-20 Ağustos 2021

 II. DERS AÇMA VE BAŞVURU İŞLEMLERİ
1. Yaz Kur’an kursları programında imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticileri görev alacaktır.

2. Bununla birlikte İmam-hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri ve din kültürü ahlak bilgisi öğretmenleri, müftülükçe ihtiyaç duyulması halinde; DHBT puanı aranmaksızın ve geçici öğretici görevlendirme sınavına girmeksizin Yaz Kur’an kurslarında görevlendirilebileceklerdir.

3. Yaz Kur’an kurslarında görev alacak personel 14 Haziran-04 Temmuz 2021 tarihleri arasında kayıtları aksatmayacak şekilde yıllık izin kullanabilecek, ancak eğitim öğretim dönemi (05 Temmuz-20 Ağustos) içerisinde personel görev mahallinden ayrılmayacak ve yıllık izin kullanmayacaktır.

4. Web sitesi üzerinden yapılacak başvurular esnasında kayıt olmak isteyen vatandaşlara sadece açık olan dersler gösterilecektir. Bu nedenle yaz Kur’an kursunda görev alacak olan personelin 14-20 Haziran 2021 tarihleri arasında (öğrenci kayıt etmeden) ders açma işlemini gerçekleştirmeleri zorunludur.

5. Yaz Kur’an kursları eğitimine 4-22 yaş arası vatandaşlar başvuru yapabilecektir.

6. Yaz Kur’an kurslarına başvuru ve eğitim şekilleri öğrencilerin yaş grupları dikkate alınarak belirlenmiştir.

Buna göre; a) 4-9 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece yüz yüze yapılacaktır.

b) 10-15 yaş arası öğrenciler başvurularını yüz yüze veya web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri tercihlerine göre yüz yüze veya çevrim içi yapılabilecektir.

c) 16-22 yaş arası öğrenciler başvurularını web sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek ve eğitimleri sadece çevrim içi yapılacaktır.

 

7. Kayıt aşamasında öğrenci ya da veliye ait iletişim bilgilerinin doğru olarak EHYS’ye girilmesi sağlanacaktır.

8. Bir öğretici 15 öğrenci şartı aranmaksızın (ek ders ücreti ödenmiyor olsa da) dersini yapacaktır. Öğretici açtığı derse web sitesi üzerinden yapılan başvurulardan öğrenci sayısı 25 olana kadar eklemeler yaparak ek ders ücreti alabilecektir.

9. Engellilere yönelik başvurular cami ve Kur’an kurslarına yapılabileceği gibi Başkanlığın web sitesi (www.diyanet.gov.tr) üzerinden de gerçekleştirilebilecektir.

10. Yaz Kur’an kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşlarımız başvuru yapabileceklerdir.

11. Web sitesi üzerinden başvuru yapan engelli vatandaşların eşleştirmeleri Başkanlıkça yapılacaktır.

III. EĞİTİM SÜRECİ
1. Yüz yüze eğitimlerde Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınacak tedbirler; Ek-2’de sunulmuştur.

2. 2021 yaz Kur’an kurslarında yatılı yaz Kur’an kursları öğretim programı uygulanmayacaktır.

3. Çevrim içi olarak planlanan eğitimler çevrim içi olarak tamamlanacaktır.

4. Yaz Kur’an Kursları Öğrenci Yoklama ve Ders Defteri yüz yüze ve çevrim içi eğitimlerde doldurulacaktır.

5. Sınıflar imkânlar dâhilinde öğrencilerin yaş grubu, cinsiyeti, Kur’an-ı kerim okuma ve dini bilgi seviyeleri dikkate alınarak oluşturulacaktır.

6. Yüz yüze sınıflarda öğrenci sayısı Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında fiziki şartlar göz önünde bulundurularak öğretici tarafından belirlenecektir.

7. Çevrim içi yapılan derslerde öğrenci sayısı en fazla 20 (yirmi) olacaktır.

8. Sadece yüz yüze veya sadece çevrim içi gerçekleştirilen dersler 45 dakikadan günde 3 saat olarak yapılmaya devam edecektir.

9. Sınıfların hem yüz yüze ve hem de çevrim içi öğrencilerden oluşması durumunda öğretici aynı gün içerisinde; a) 45 dakikadan 3 ders saatini yüz yüze öğrencilerle, b) 30 dakikadan 2 ders saatini ise çevrim içi öğrencilerle gerçekleştirecektir.

10. Çevrim içi eğitime devam edecek olan öğrenciler yaz Kur’an kursu kitaplarını bağlı bulundukları il-ilçe müftülüklerinden temin edebilecekleri gibi kitapların PDF formatına eğitim döneminde aktif olacak yazkurankurslari.diyanet.gov.tr web adresinden de ulaşabileceklerdir.

11. Kadrolu ve sözleşmeli personel sayısının ihtiyacı karşılamadığı yerlerde geçici öğretici görevlendirmesi yapılabilecektir.

12. Başkanlığımız tarafından il/ilçe müftülüklerine dijital ortamda gönderilecek afişler camilere, Kur’an kurslarına, müftülük binasına, il/ilçe belediyelerinden uygun görüş alınarak billboardlara ve raketlere asılacaktır. Ayrıca hutbe, vaaz ve sosyal medya aracılığıyla vatandaşlara gerekli duyurular yapılacaktır. .

EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.