Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
BİST 9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Diyanet 5100 Sözleşmeli Alım 4. Gün Sorulan Sorular

Diyanet 5100 Sözleşmeli Alım 4. Gün Sorulan Sorular
Şubat 4, 2021 17:51 | Son Güncellenme: Şubat 5, 2021 00:36
5.943
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı 5100 Sözleşmeli Personel alımı sözlü mülakatları başladı . Mülakata giren ziyaretçilerimizin mülakat deneyimlerini ve mülakatta sorulan soruları gün gün sitemizde paylaşacağız.

Diyanet İşleri Başkanlığı 5100 Sözleşmeli Alım Mülakatlarında 4. Gün – 04.02.2021 tarihli mülakat soruları ; 

 

1-Komisyon çok sıcak kanlı yakışıyor.

Ezberler önemli hepsini soruyorlar.

Yüzüne özellikle Kendi açtığınız yer + kendileri zor sayfaları okumanızı istiyorlar. 132. Sayfa açtırdı bana . Kelimeler telaffuzu zor geldi. Heyecan olunca iyice harf hareke karışıyor.

Cenaze duası gibi dualar hutbeler. Özellikle iyi olması lazım.

Ziynet eşyası zekâtını dolaylı yoldan sordu diğer zekaları direk şunun zekatı değil hikaye şeklinde anlayıp soruyor. Dikkat edilmesi gereken ne dediğini iyi anlamak.

Rabbim muvaffak etsin cümlesini

2-1. Komisyonda girdim 3 hafizlik sordular yuzune okuttular 1 satir tecvit yaptirdilar kaza ve kefaretin kitabi manasini sordular sonra orucu bozup kefaret gerektirmeyen durumlari sordular telkin duasini okuttular sonra hutbede en son okunan ayeti okutturdular ve kaliplasmis manasini istediler 1. Komisyon cok inceledi

 

3-Sa hocalarim bugun urfada mulakata girdim . Yuzune 1 satir tahkik okuttular. Sonra 5 satirda hadır okuttular tecvid sormadilar. Ezberlerde yasim beled fecr adiya sordular okudum. Cenaza duasini sordu bilmiorum dedim . Fikhi sordu sordular bilddim tamam dediler ciktim.

 

4-Bugün bursada yalnız imam hatip mezunu olarak girdim. 2.komisyondaydım. Hocalar gayet güzel yüzlüydü. Rahatlamak için ellerinden geleni yaptılar sağolsunlar.
İlk önce tanıştık Kuran eğitimini nerden aldığımı mezun olduğum okulları sordu.
Daha sonra sayfa 330 civarlarında bir yerden okumamı istedi. İlk 2 ayeti tahkik üzere okudum. Daha sonra 3 4 ayet kadar da hadr okudum. Okuduğum sonra ayetin son kısmından tecvid uygulaması yaptım.
Daha sonra ezberleri sorarak öğrendi. Ezberimde olan yerleri söyledim olmayan yerleri söyledim. Daha sonra Yasin 4.sayfadan sekte olan ayetin bir üstünden sordu. Rahman 3.sayfanın başından sordu. Birde ala suresini okuttu, yarısında tamamdır dedi.
İlmihal olarak “Kusmak orucu bozar mı” diye sordu başka bir şey sormadı.
Dua olarakta nikah duasının ilk cümlesini söyledi devam ettirdim

 

5-Arkadaşlar bugün Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezinde mülakata girdim birinci komisyon daydım ilk olarak Aşır okuttu ardından hafızlık sordu 3 tane sonrasında bir sayfaya yakın yüzüne okuttu ardından tecvit sordu Kur’an’da imale nerede var dedi fıkıh sorusu süt kardeşi ile alakalıydı sefer duasını sordu hutbenin basamak dualarıni sordu 20 dakika kadar falan sürdü

 

6-Mülakata Urfa’da girdim
Sayfa açın dediler
266.sayfa geldi
Okudum
Son ayetin üzerinde Sad harfi ni sordu bunun adı nedir ?
Görevi nedir ?
Ezber Yasin,mülk,alak
Dua birinci hutbe.
Tecvid Meddi lazım nedir harfleri nedir?
Vatanı ikame?
Şafii de hutbenin rükünleri ?
Teravih kaç rekat larda selâm verilir ve 10 rekatta selam verilir mi?
Peygamberimiz Teravihe ne diyordu adı nedir?

 

7-Ankara’da girdim bugün
Yüzünden okudum hatta komisyon başkanı eğitimmi aldın diye sordu bende aldım deyince belli zaten okuyuşundan dedi hangi hocalardan aldın diye sordu yüzünden hatam olmayınca tecvitte sormadılar. görev yaptın mı öncesinde diye sordular 1 yıl vekillik yaptım dedim neden devam etmedin vekilliğe diye sordular. 3 tane ezber sordu 2 sinde takıldım birini okudum zekattan soru sordular tam olmasada cevap verdim sahibi tertibi sordu onuda aynı şekilde yarım cevap verdim yağmur duasını sordu okudum hatta yarısını okuttu sonra cumada okunan ayeti sordular İnnellahe yegmuru bunu okudum. Sizce durum ne olur hocalarım.

 

8-Selamün aleyküm hocalarım bugün mulakata ihl hafız olarak girdim mehmet ali kurt hocanın komisyonu korkulacak birşey yok bana 2 tane hafızlık sonra rahman buruc ve tebareke okuttu abdestin farzlarini say dedi vaciplerini say dedi şaşırtmak icin sonra sünnetlerini say dedi sonra tebliğ nedir dedi hutbe ve ezan bu kadar besmele ve yüzüne sizin tabelaniz arkadaşlar onlar iyiyse korkmayın herkese başarılar simdiden hayırlı sonuçlar almak dileğiyle Allah’a emanet olun

 

9-Selamün aleyküm Bursa’da ihl kategorisinden girdim tanışma Faslı tövbe süresi 198.sayfa yarım sayfa tahkik 2 satır hadr ezberden yasin 5.sayfa velevneşeü den sordular 3 satır oradan rahman 3.sayfa fiyhime ayneni tecriyen oradan 3 satır beled elemnecallehu oradan 3 satır mimin halleri yemek duası isar nedir isfar nedir tağlis nedir.güzel geçti heyecan olmadı elhamdülillah.bide tecrüben varmı diye sordular 2 3 ay mudanyada köylerde cuma kildirdim dedim medrese sordular arapça okuduğumu söyledim yemek duası okuttular.mesele şu yuzunen iyi olur ise ezberlerin iyi ise özgüvenin tam olur inseallah..

 

 

Not : 4. Gün mülakat soruları en son güncellemesi 23:00’da olacaktır . Yorum kısmına sizlerde mülakat deneyimlerinizi yazabilirsiniz. Gün içerisinde bu sayfa güncellenecektir.

 

Telegram Grubumuza katılım linki : Tıklayınız

YORUMLAR

  1. Gamze dedi ki:

    Antalya da mülakata giren var mi

  2. Nurullah dedi ki:

    04.02.2021 Perşembe Günü Girdim
    İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezinde 2.Komisyon

    İçeri girdim kendimi Tanıttım
    Sonra 301. Sayfayı açtım 3 satır yüzüne okudum hadr usulü sonra ezbere 2 satır devam ettim tamam dediler , sonra leyl süresinin son kısmından sordu. Ardından ilmihalden Şer-i Deliller , Sünnet Çeşitleri , Sehiv Secdesini Gerektiren Durumlardan 5 Tane Sordu
    Ardından Hutbe , Türkçe Dua , Teravih Namazı Kızdırmamı İstediler , Son Olarak Sabah Ezanı Çıktım
    Bunları okurken uzun süre alıyo ama , içeride en fazla 5-6 dk durdum Rabbim Hepimize Kolaylık Versin.