Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Diyanet Bir Sen : “DİN GÖREVLİSİ AÇIĞI KAPATILMALIDIR”

Diyanet Bir Sen : “DİN GÖREVLİSİ AÇIĞI KAPATILMALIDIR”
Ekim 9, 2020 11:13 | Son Güncellenme: Ekim 10, 2020 09:15
19.735
A+
A-

DİN GÖREVLİSİ AÇIĞI KAPATILMALIDIR

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatında görev yapan din görevlileriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen buluşmada,  ‘Camileri, sadece namaz kılınıp dağıldığımız bir ibadet mekânına dönüştürmek ona yapılabilecek en büyük kötülüklerden biridir. Onun için diyorum, camilerimiz sürekli açık kalmalı. Çocuklarımızın neşesiyle, gençlerimizin heyecanıyla, pirifanilerimizin tecrübesiyle, kadınlarımızın nezaket ve becerisiyle dolmayan bir cami benim gözümde boştur’ şeklindeki Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuşmasına aynen katıldıklarını ve desteklediklerini belirten Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, silah seslerini sala seslerinin susturduğu 15 Temmuz gecesi dikkate alındığında, canını vatan için feda eden ve etmeye hazır olan Diyanet personelinin cesurca ortaya atılması ve vatandaşlarımızın da sokaklara çıkmasıyla ülkemizin büyük bir felaketten kurtulmuş olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı, dünyada İslam’ın yanlış düşünce ve fikirlere kapı aralamasına neden olan IŞID gibi zararlı terör akımlarına gençlerimizin katılmasını önlemek için büyük mücadele verdi. Din görevlileri bu terör örgütüne katılımı engellemek amacıyla aktif görev yaptı. Bu çerçevede tehdit edilen, darp edilen din görevlileri oldu.

Din görevlileri, pandemi sürecinde de Vefa Çalışma Guruplarıyla gönüllü olarak çalıştı; hasta, kimsesiz, yaşlı ve bakıma muhtaç olanların ihtiyaçlarını gidererek büyük bir vefa örneği sergilediler. Bu çalışma sırasında hastalığa yakalanan ve ölenler oldu. Halen akşam; sala, salavat ve dualarla vatandaşlarımın moralini yüksek tutmaya çalışan din görevlilerimiz, aynı zamanda da namazlardan sonra halkı uyarmaya devam etmektedirler.

Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi ülkemizin ve milletimizin en zor zamanlarında ön saflarda yer alan din görevlilerinin hak ettiği değerin ve önemin devletin üst makamınca takdir edilmesi anlamlı ve manidardır. Bu itibarla Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da işaret ettiği gibi içinde yaşadığımız çağı ‘cami merkezli bir hayata’ dönüştürüp özendirebilirsek o zaman toplumda görülen manevi hastalıkların da tedavisini sağlamış olacağız. Bu nedenle camilerimiz toplum hayatının önemli merkezlerinden biridir. Bu merkeze sahip çıkmalı ve yüceltmeliyiz. Bunun için, Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi ‘Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de doğru tebliğ ve irşat metodu olarak güzel söze ve sabra, sevgi, şefkat ve merhamete vurgu yaptığını, Hazreti Muhammet’in de insanlara yaşantısıyla örnek olup, nefrete şefkatle, hakarete güzel sözle, kötülüğe iyilikle karşılık verdiği’ gibi din görevlileri de toplumu bu minvalde şekillendirerek Müslümanları camilere çekmeli ve sürekli açık kalmasını sağlamalıdır.

Sayın Cumhurbaşkanımız din, Diyanet konularında çok güzel açıklamalarda bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığının önemine ve etkinliğine işaret etti. Bu kadar etkili olan bir kurumun mensupları olarak gururluyuz. Halkımıza her şart ve koşulda hizmet ettiğimizin bilinmesi bizleri onurlandırmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları yaylada, köyde, mahallede, kısaca bayrağın dalgalandığı her yerde vardır, olmaya da devam edecektir. Ancak burada Sayın Cumhurbaşkanımızın dikkatine sunmak istediğim önemli konulardan bir tanesini arz etmek istiyorum; hızla artan nüfus sebebiyle yeni camilere ihtiyaç duyulmaktadır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin Kur’an-ı Kerim’i ve İslam ahlakını öğrenmeleri için ihtiyaç duyulan Kur’an kurslarına da ihtiyaç var. Bu nedenlerle cami görevlilerine ve Kur’an kursu öğreticilerine olan ihtiyaç da artmaktadır. Yeni açılan camiler dikkate alındığında din görevlilerine duyulan ihtiyacın tam anlamıyla karşılanamadığını belirtmek istiyorum. Din görevlileri açığının ihtiyacı karşılayacak şekilde kadro ihdas edilerek giderilmesi gerekmektedir. 2020 yılı içinde her ne kadar 5000 kadro tahsis edilmiş ise de bu sayının yetersiz olduğu bilinmektedir. 2021 yılında en az 25 bin din görevlisinin alınması planlanmalı ve kadro tahsisi de buna göre yapılmalıdır. 2021 Mali Yılı planlamasında bu konunun değerlendirilmesini talep ediyoruz. Zira halen 20 bin kadronun boş olduğunu biliyoruz. Personel açığının kapatılması için bu talebimizin dikkate alınmasını istiyoruz.  

Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyanet İşleri Başkanlığına verdiği değer ve önem nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyor, talebimizin değerlendirilmesi hususunda ilgililere emirlerini bekliyoruz.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.