Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Diyanet Türkiye Geneli 2021 Yılı Mayıs Ayı Münhal Kadro İlanı Yayınlandı !

Diyanet Türkiye Geneli 2021 Yılı Mayıs Ayı Münhal Kadro İlanı Yayınlandı !
Nisan 20, 2021 09:22
4.396
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 Yılı Mayıs  ayı tüm camilerin münhal kadro ilanları yayınlandı. Cami Görevlileri DİBBYS sisteminden Sınav- Cami Görevlisi Nakil Sınavları bölümünden münhal kadroları görebilmekte ve istedikleri il için nakil sınavı başvurularını gerçekleştirebilmektedirler.

DİBBYS SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ  

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Görevlilerine başvuru yaparken dikkat etmeleri gereken hususları şu şekilde ilan etti ; 

– Başvuru süresi 1 hafta ilan süresi 2 haftadır.
– Başvuru yaparken adaya 3 tercih hakkı verilecektir.
– Aday B,C,D cami gruplarını tercih ederken hizmet süresine göre kendisine uygun grupları tercih etmelidir. İl Müftülüğü onaylama işlemi yaparken adayın tercih edemeyeceğine karar verdiği gruplar için adayın varsa o gruptaki tercihi geçersiz sayılacaktır.
– Sözlü sınavdan sonra İlk yerleştirme işlemi yapıldığında kazananlar kazandıkları yerleri görüntüleyebilecek kazanamayanlara ise 3 ek tercih hakkı verilecektir.
– İlk Tercih Sonucu Görüntüleme Başlama/Bitiş Tarihleri ilk tercih yerleştirmesi yapılan tarih ile ek tercih yerleştirmesi yapılan tarih arasındadır.
– Ek Tercih Başlama/Bitiş Tarihleri ilk tercih yerleştirmesi yapılan tarih ile bu tarihe 48 saat eklenerek oluşturulan tarih arasındadır.
– Ek Tercih Sonucu Görüntüleme Başlama/Bitiş Tarihleri ek tercih yerleştirmesi yapılan tarih ile bu tarihe 48 saat eklenerek oluşturulan tarih arasındadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2021 yılı Mayıs ayı İmam-Hatip , Müezzin-Kayyım nakil sınavları için son başvuru tarihi 27.04.2021 olarak ilan edildi. Ramazan ayı münasebetiyle bazı iller münhal kadro ilanına çıkmadılar.

MOBiL UYGULAMA REKLAM Diyanet Türkiye Geneli Temmuz Ayı Münhal Kadro İlanı Yayınlandı 1

DİBBYS SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ŞARTLARI

1. İmam-hatip kadrosunda çalışanların imam-hatip olarak;
· (C) grubu camilere atanabilmek için (D) grubu camilerde asgari üç yıl görev yapmış olmak,
· (B) grubu camilere atanabilmek için (C) ve (D) grubu camilerde toplam beş yıl görev yapmış olmak,
· (A) grubu camilere atanabilmek için diğer grup camilerde en az sekiz yıl görev yapmış olmak ve aşere, takrib, tayyibe kursu veya ihtisas kursu ya da hafız olup tashih-i huruf kursunu bitirdiğine dair belgeye sahip olmak,

2. Münhal cami görevlisi kadrolarına nakil başvurusunda bulunabilmek için MBSTS’den en az 50 puana sahip olmak,
3. İmam-hatip olarak (A) ve (B) grubu camilere tercihte bulunabilmek/atanabilmek için MBSTS’den en az 60, (C) ve (D) grubu camilere tercihte bulunabilmek/atanabilmek için en az 50 puana sahip olmak;
4. Müezzin-kayyım olarak bütün gruplardaki camilere tercihte bulunabilmek/atanabilmek için MBSTS’den en az 50 puana sahip olmak,imam-hatiplikten müezzin-kayyımlığa geçecekler için bu taban puan aranmaz.
5. Memurlukta adaylığı kalkmış olmak,
6. İl içi nakillerde çalışmakta olduğu yerde en az altı ay, iller arası nakillerde çalışmakta olduğu ilde en az iki yıl fiili olarak görev yapmış olmak,
7. Kendi istekleri üzerine başka bir unvandaki kadroya atananlar için bu kadroda en az iki yıl görev yapmış olmak,

· Sadece bir ildeki münhal kadrolara ve tek unvan için (imam-hatip veya müezzin kayyım) nakil başvurusu yapılabilecektir.

* Başvuru yapacak personel MBSTS ve “müktesep/nitelik değerlendirme formu”ndan aldığı puanı dikkatle kontrol edecek ve bir hata olması halinde sınav başvuru tarihlerine rastlayan son işgünü mesai bitiminden önce bağlı bulunduğu birime (il müftülüğüne) gerekli düzeltmeyi yaptıracaktır. Düzeltme işlemi yaptırılması durumunda, müracaatların sona erdiği tarihe kadar başvuru sahibi personel tarafından güncellenecektir. Başvuru tarihlerine rastlayan son işgünü mesai bitiminden sonra düzeltme işlemi yapılamayacaktır.

NOT: Nakil için müracaat eden personelin başvuru şartlarını taşıması, nakil işlemlerinin İKYS programı üzerinden zamanında ve başarılı şekilde yürütülmesi ile müktesep nitelik formundaki hatalı puanların bağlı bulunan birimden (il müftülüklerinden) zamanında düzelttirilmesi ve tekrar başvuruların güncellenmesinden nakil için müracaat eden personelin kendisi sorumlu olacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.