Dolar 32,5872
Euro 34,8257
Altın 2.507,53
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Elazığ Valisi olarak ben de kurbanımı kardeşimle paylaşıyorum

Elazığ Valisi olarak ben de kurbanımı kardeşimle paylaşıyorum
Temmuz 13, 2020 15:25
147
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” kampanyası kapsamında, Elazığ İl Müftülüğü ile TDV Elazığ Şubesince “TDV Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı” açıldı.

Cuma namazı sonrası Öğretmenevi önünde yapılan törene katılan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, tüm vatandaşları TDV’nin kurban bağışı kampanyasına destek olmaya davet ederek şunları kaydetti:

– Diyanet İşleri Başkanlığımız devlet güvencesiyle kurbanları muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırıyor

“Diyanet İşleri Başkanlığımız uzun yıllardır vatandaşlarımızın vekaletini almak suretiyle, devlet eliyle ve devlet güvencesi altında kurbanları muhtaç vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da yine mağdur ve mazlum durumda olan kardeşlerimize bu hizmeti vermek suretiyle, vatandaşımızın hayrına ortak oluyor.

– Bunu devletten daha iyi yapacak başka bir kuruluş yoktur

Elazığ Valisi olarak ben de kurbanımı kardeşimle paylaşıyorum. Allah kabul etsin, hayırlı olsun. Bütün vatandaşlarımızı da bu kampanyaya davet ediyorum. Çünkü kampanyanın özü; devlet eliyle ve devletin güvencesi altında muhtaç insanlarımıza, kardeşlerimize ulaştırılmasıdır. Bunu devletten daha iyi yapacak başka bir kuruluş yoktur.”

– Medeniyetler inşa etmiş milletimiz; mazlumlara, mağdurlara ve muhtaçlara yardım elini uzatmaya devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının yürüttüğü vekaletle kurban bağışı kampanyası hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Selami Aydın ise şöyle konuştu:

“Cenab-ı Hakk’a hamd-ü senalar ediyorum. Allah’a şükürler olsun, aziz milletimiz asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapmış, tarihin akışına yön vermiştir. Geniş coğrafyalarda medeniyetler inşa etmiş milletimiz mazlumlara, mağdurlara ve muhtaçlara yardım elini uzatmaya devam ediyor. Bu alanda Diyanet İşleri Başkanımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız iş birliği ile beraber vekaletle kurban kesimi organizasyonu yapıyoruz. Bugün Elazığ İl Müftülüğü olarak standımızın açılışını yaptık. Sayın Valimiz teşrif ettiler ve ilk kurban vekaletini verecekler. Bilindiği gibi bu hizmetler senelerden beri devam ediyor. Hayır sahiplerinden almış olduğumuz bu emanetleri, muhtaçlara ulaştırıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında bu kurbanlarımızı en güzel şekilde değerlendiriyoruz.”

Müftü Aydın, “Bu sene Elazığımız’da bir deprem yaşandı. Türkiye Diyanet Vakfımızdan Elazığ’daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize de kurban yardımı alacağız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Elazığ Valisi Erkaya Yırık, ilk kurban bağışını gerçekleştirdi.

Vali Yırık’ın kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden İl Müftüsü Selami Aydın, Yırık’a teşekkür ederek bağış makbuzunu takdim etti.

KAYNAK: DİYANET HABER
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.