Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Finali Aydın’da yapıldı

Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Finali Aydın’da yapıldı
Ağustos 31, 2021 16:15 | Son Güncellenme: Ağustos 31, 2021 16:29
255
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik düzenlenen “VI. Etkili Hutbe Sunumu Yarışması”nın Türkiye Finali Aydın’da yapıldı.

Yarışmada öncelikle belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılan elemelerde belirlenen birinciler son olarak Türkiye finaline katıldı.

Bölge yarışmalarında birinci olan din görevlileri, Aydın Efeler İlçe Müftülüğüne bağlı Yavuz Sultan Selim Camii’nde yapılan “VI. Etkili Hutbe Sunumu Türkiye Finali”nde hutbeyi en güzel ve en etkili şekilde sunmak için yarıştı.

İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Abdülazizoğlu başkanlığında Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, Diyanet İşleri Uzmanı Ömer Faruk Arslan ve Diyanet Radyo Spikeri Nisan Kumru’nun üye olarak yer aldığı Yüksek Seçici Kurul, yarışmacıların performanslarını değerlendirdi.

Değerlendirmeler sonucunda gerçekleştirilen yarışmada, İstanbul Bayrampaşa İlçesi Kartaltepe Yeşil Camii Müezzin Kayyımı Ebubekir Bababcan birinci, Adana Yüreğir İlçesi Paşaköy Mh. Camii İmam Hatibi Ömer Faruk Bolat ikinci, Mardin Artuklu Nuhoğlu Çevik Kuvvet Mescidi İmam Hatibi Oğuz Öget üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren görevlilere ödülleri, “2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Merasimi”nde takdim edilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.