Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi dualarla açıldı

Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi dualarla açıldı
Eylül 27, 2020 10:56
2.078
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te, Diyanet İşleri Başkanlığı Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’te, Diyanet İşleri Başkanlığı Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Müdürlüğünün açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada eğitim merkezinde bir araya gelecek olan bütün öğrencilerin, hocaların ilimlerinin feyzinden yararlanmasını temenni ederek, “Bu yer bu bölgenin inanıyorum ki Türkiye’den yurt dışına adeta bir ufku olacaktır” dedi.

Merkeze adı verilen Ahmet Ziylan’ın rahatsızlığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine acil şifa diledi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, duasında şu niyazda bulundu;

“Allah’ım şu anda açılışını yapmış olduğumuz Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezini hayırlara vesile eyle. Bu eğitim merkezinde nice alimin yetişmesini nasip eyle. Ya Rabb, okuduğum ayet-i kerimede buyuruyorsun ki, “De ki ey Habibim hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” bu ayeti kerimenin bizlere vermiş olduğu mesaj doğrultusunda bilen insanların, alim insanların, hakim, hikmet sahibi insanların yetişmesi için yapmış olduğumuz bu eğitim merkezinde nice talebelerin, nice hocalardan ders almalarını ve hikmet sahibi olmalarını nasip eyle Allah’ım. Ya Rabbi Hz. Muhammed Mustafa aleyhisselatu vesselam Efendimiz buyuruyor ki, “İlim kadın, erkek her Müslümana farzdır” biz buna inanıyoruz. Kadın, erkek her Müslümanın ilim öğrenmesi için gayret eden, emek veren bütün kullarından razı ol Allah’ım. Bu Eğitim Merkezi’nin projesinden tamamlanmasına kadar işçisinden mühendisine kadar emeği olan herkesten razı ol Allah’ım. Özellikle her türlü fedakarlığı yaparak bu eğitim merkezinin tamamlanmasını üstlenmiş olan Hacı Ahmet Ziylan abimizden razı ol, Allah’ım kendisine acil şifalar diliyoruz, en kısa zamanda sağlık ve sıhhat içerisinde bu hastalıktan kurtulmasını nasip eyle. Allah’ım, hastalarımıza şifalar ver. Allah’ım dertlilerimize devalar nasip eyle. Allah’ım şurada el açıp amin diyen kullarını umduklarına nail korktuklarından emin eyle. Allah’ım yeryüzünde iyiliğin ulaşmadığı yer kalmayıncaya kadar iyilik yolunda yürümeyi bizlere nasip eyle.”

Duanın ardından kurdele kesimi yaparak açılışı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezi gezerek incelemelerde bulundu.

Açılışa, Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.