Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İçişleri Bakanı Soylu’dan TDV’nin “İyilik Konutları”na destek

İçişleri Bakanı Soylu’dan TDV’nin “İyilik Konutları”na destek
TDV
Haziran 29, 2020 17:30 | Son Güncellenme: Haziran 29, 2020 16:46
328
A+
A-

Bakan Soylu, İdlib’te yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Türkiye Diyanet Vakfının da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Soylu, Türkiye Diyanet Vakfının Suriyeli savaş mağduru ailelere yönelik yürüttüğü “İyilik Konutları” projesine 2 konut bağışlayarak destek oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık ise Bakan Soylu’ya desteklerinden dolayı teşekkür ederek Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumlara gıdadan barınmaya, giysiden sağlık hizmetlerine, eğitimden dini faaliyetleri destekleme hizmetine kadar her alanda aralıksız destek veren Türkiye Diyanet Vakfı, “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” sloganıyla bölgede “İyilik Konutları” inşa ediyor.

Daha önce yetim ve engellilere yönelik 100 konutluk proje geliştiren Türkiye Diyanet Vakfı, İdlib’de oluşan ihtiyaç doğrultusunda çadır kentlerde çamur deryası içerisinde ve çok zor koşullarda yaşam mücadelesi veren savaş mağduru aileler için “İyilik Konutları” adlı projeyi hayata geçirdi.

– 500 konut ailelere teslim edildi

Yaşanan çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda her gün binlerce insan evini terk ederek, Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere zorunlu göç ediyor. Göç eden ailelerin camiler ve çadırlar dışında başlarını sokacak bir ortamları da bulunmuyor. Türkiye Diyanet Vakfı zor şartlarda yaşam mücadelesi veren aileler için 26 metrekare büyüklüğünde 2 odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan, çatısı ise sacdan imal edilen, her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme konutlar inşa ediyor.

Yaklaşık 6 bin TL maliyeti olan konutların yapımı için iş gücü ve malzeme temini bölgeden karşılanarak konutlar hızlı bir şekilde ailelere teslim ediliyor. Bu zamana kadar yaklaşık 500 konut, savaş mağduru ailelere teslim edildi.

İyilik Konutları’na destek olmak isteyen vatandaşlar SURİYE yazıp 5601’e SMS göndererek 10 TL, ya da bagis.tdv.org kurumsal online bağış sayfasından, TDV şubelerinden, il ve ilçe müftülüklerinden, bankalardan, TDV bağış mobil uygulamalarından ve PTT şubelerinden herhangi bir komisyon ücreti ödemeden bağışta bulunabiliyor.

KAYNAK: Diyanet Haber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.