Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Kahramanmaraş Müftülüğü Vekil İ-H ve Vekil M-K Sınav Duyurusu

Kahramanmaraş Müftülüğü  Vekil İ-H ve Vekil M-K Sınav Duyurusu
Haziran 4, 2021 09:26
559
A+
A-

Kahramanmaraş İl ve  İlçe Müftülükleri emrinde görev yapan personelimizden, Yurtdışına din görevlisi olarak giden, uzun süreli sağlık kurulu raporu alan, uzun süre diğer kurumlarda din görevlisi olarak görevlendirilen ve askere sevk edilenlerin yerinde görevlendirilmek üzere, 657 Sayılı D.M.K.’nun 86. maddesi gereğince açıktan Vekil İmam-Hatiplik ve Vekil Müezzin-Kayyımlık sözlü/uygulamalı sınavı yapılacaktır.

 

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANACAK ŞARTLAR

 

1- VEKİL İMAM HATİPLİK İÇİN;

            a)  657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/a maddesindeki şartları taşımaları,

            b)  En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak,

2- VEKİL MÜEZZİN KAYYIMLIK İÇİN;

            a)  657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/a maddesindeki şartları taşımaları,

            b) En az İmam-Hatip Lisesi Mezunu veya Lise Mezunu olup Hafız olmak,

3- 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavından en az 60 ve üzeri puan almış olmak,

4- İsteklilerin, 03/06/2021 – 17/06/2021 tarihleri arasında ilçe müftülüklerinden birine müracaat etmeleri gerekmektedir.

5- Yarışma sınavı tarih ve yeri 25/06/2021 Cuma günü İl Müftülüğümüzün https​​://kahramanmaras.diyanet.gov.tr internet adresinin duyurular bölümünden yayınlanacaktır.

6- Adaylar, Vekil İmam-Hatip ya da Vekil Müezzin-Kayyımlık görevlerinden ancak birini tercih edebilecektir.

7- Postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

8- Müracaatçıların diplomalarını, 2020 yılı KPSS (DHBT) belgeleri ile hafız olanların hafızlık belgelerini dilekçelerine eklemeleri gerekmektedir.

9- Müracatlar sadece İlçe Müftülüklerine yapılacaktır.

10- Sınav sonuçları İl Müftülüğümüzün https​​://kahramanmaras.diyanet.gov.tr internet adresinin duyurular bölümünden yayınlanacaktır.

11- Sınavda 100 tam puan üzerinden 70 (yetmiş) puan ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktır.

12- Yapılan sınav sonucunda başarılı olanlar puan sıralamasına göre liste oluşturulacak ve görev verilecek kişilerle Müftülüğümüze vermiş olduğu telefonla irtibat kurulacaktır.

13- Atama sırası gelen kişi, teklif edilen görev yerini kabul etmediği taktirde kendisine başka bir yer teklifi yapılmayacak olup hakkı kaybolacaktır.

14- Bu sınavın yapılmasıyla 21.02.2019 tarihinde yapılan vekil imam hatiplik ve müezzin kayyımlık sınavının geçerliliği sona erecektir. Bu sınav ikinci bir sınav yapılıncaya kadar geçerli olacaktır.

15- Konuyla ilgili geniş bilgi ilçe müftülüklerinden alınacaktır.  

YORUMLAR