Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

KKTC’de İslam Düşmanlığı’na Son Verilmelidir

KKTC’de İslam Düşmanlığı’na Son Verilmelidir
Haziran 8, 2020 22:25 | Son Güncellenme: Haziran 8, 2020 21:56
212
A+
A-

Güney Kıbrıs’ta camilere yönelik gerçekleştirilen provokasyonlara bir yenisi daha eklendi. Tuzla köyünde bulunan bir camiye Bizans bayrağı asıldı. Daha önce de Kıbrıs Limasol’daki Köprülü Camisi’nin avlusuna molotofkokteyli atılmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, KKTC’de camilere yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum. Tırmandırılmaya çalışılan İslam düşmanlığına derhal son verilmeli ve bu tür saldırılara ve provokatif eylemlere müsaade edilmemelidir” dedi.

Bayraktutar, KKTC’deki Tuzla Köyü Camisi’ne Bizans Bayrağı asılmasının İslam ve Türk düşmanlığını körükleyen açık bir provokasyon olduğunu belirterek “Kıbrıs Rum Kesimi bu tür provokatif eylemlere müsaade etmemelidir. Failler derhal bulunarak haklarında yasal işlem başlatılmalı, İslam düşmanlığını cesaretlendirecek bu tür saldırılara ve eylemlere kesinlikle müsaade edilmemelidir” ifadelerine yer verdi.

Bu tür saldırı ve provokasyonların kimseye bir faydası olmayacağının altını çizen Bayraktutar, “Adada yaşayan iki halk var. Bunu herkes kabul etmeli. Kültür, inanç farklılıklarına rağmen birlikte yaşamak zorundalar. Bu farlılıklar üzerinden birbirine düşmanlık yapmak, saldırmak her iki topluma da kaybettirir. Yakın tarih bunun acı tecrübeleri ile dolu. Tarihten ders alınmazsa tekerrürden ibaret olur. O nedenle Kıbrıs Rum Yönetimini İslam ve Türk düşmanlığını körükleyen bu tür olaylara kesinlikle müsaade etmemesi konusunda uyarıyor, gereken tedbirleri almaya çağırıyoruz. Karanlık odaklara, fitne peşinde koşanlara fırsat verilmemelidir.” Açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.