Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Koronavirüsü yenen Müezzin Kayyım immün plazma bağışçısı oldu

Koronavirüsü yenen Müezzin Kayyım immün plazma bağışçısı oldu
Haziran 25, 2020 18:10 | Son Güncellenme: Haziran 25, 2020 15:47
150
A+
A-

Yeni tip koronavirüs tedavisinin ardından sağlığına kavuşan Bayburt Merkez Bağlarbaşı Müezzin Kayyım’ı Hacı Şaban Aygünoğlu, hastaların tedavisinde kullanılması için Türk Kızılay ‘a immün plazma bağışladı.

Kovid-19 hastalarının tedavisine katkıda bulunmak için immün plazma bağışında bulunan Aygünoğlu, ailesi de dâhil olmak üzere çevresindekilere virüsü bulaştırmayarak sosyal izolasyonun bu süreçte ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.

Aygünoğlu’nun kan, plazma, doku ve organ bağışının insani ve İslami bir görev olduğunu yeniden hatırlattığını belirten Bayburt İl Müftüsü Hasan Başoğlu, şunları kaydetti:

“Ülkemizde İlk koronavirüs (Kovid-19) vakasının görülmesiyle birlikte vefalı din gönüllüsü kardeşlerimiz sahaya inerek 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımızın yardımına koştular. Bu süreçte fedakârca çalışan ve çalışmaya devam eden Din gönüllülerimiz Bayburt’ta 65 yaş üstü on binden fazla vatandaşın yardımına koştular. Dün sahada çalışarak aziz milletimize maddi ve manevi destek sunan din görevlilerimiz bugünde plazma bağışında bulunarak yeni hastaların şifa bulmasına vesile oluyorlar. Bu vesile ile din görevlimiz Hacı Şaban Aygünoğlu’nu göstermiş olduğu bu duyarlılıktan dolayı tebrik ediyorum.”

KAYNAK: DİYANET HABER
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.