Dolar 32,6286
Euro 34,7879
Altın 2.511,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kur’an kurslarında koronavirüs tedbirleri en üst safhada uygulanıyor

Kur’an kurslarında koronavirüs tedbirleri en üst safhada uygulanıyor
Eylül 21, 2020 09:38
20.767
A+
A-

Salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte geçilen “yeni normal” dönemiyle birlikte yeniden yüz yüze eğitime başlayan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında, koronavirüse geçit verilmiyor.

Kur’an kurslarında uygulanan tedbirler doğrultusunda yüz yüze eğitimler maskemesafe ve temizlik kurallarına riayet edilerek gerçekleştiriliyor.

Kur’an kursları ve öğrencilerin durumu göz önünde bulundurularak online/çevrimiçi eğitimlerin de yapıldığı Kur’an kurslarında koronavirüse karşı uygulanan tedbirler, il ve ilçe müftülüklerince  düzenli olarak kontrol ediliyor.

Bu kapsamda Sinop Hasibe Hatun Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu’nu ziyaret eden İl Müftüsü Mustafa Düzgüney, Kur’an kursu öğrencileriyle bir araya geldi.

Kur’an kursunda eğitim gören öğrenciler hakkında bilgi alan İl Müftüsü Düzgüney, “Pandemi döneminde uyulması gereken kuralların başında gelen mesafe, maske ve temizlik üçlüsüne azami derecede dikkat etmeli ve bunlardan ödün vermemeliyiz. Çünkü Allah’a güzel bir şekilde kulluk yapabilmek için sağlıklı olmak gerekir.” dedi.

Müftü Düzgüney, “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretenlerinizdir.” hadis-i şerifine işaretle, “Bu hadis-i şerif bize hayırlı kimselerden olabilmek için Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve ahkamı ile amel etmek gerektiğini bildirmektedir. Sizler hayatınızın en güzel işiyle meşgulsünüz. Kur’an-ı Kerim’i ezberliyorsunuz. Onu ezberledikten sonra Arapça da öğrenirseniz, Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Hakk’ın bizlere buyurduğu emirleri daha iyi anlayarak, O’nun rızasına uygun bir biçimde hareket edebilmek için büyük bir kolaylığı kendinize sağlamış olursunuz.” ifadelerini kullandı.

Uzaktan eğitimle ders veren hafızların ezberlerini dinleyen İl Müftüsü Düzgüney, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

KAYNAK: DİYANET HABER
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.