Dolar 32,4958
Euro 34,6084
Altın 2.477,33
BİST 9.588,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Mehmet Zahid Kotku – İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi dualarla açıldı

Mehmet Zahid Kotku – İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi dualarla açıldı
Kasım 23, 2020 11:59
3.076
A+
A-

Melikgazi İlçesi Esentepe Mahallesi Taha Carım Bulvarında Melikgazi Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile 2 bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilen Mehmet Zahid Kotku – İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi”  düzenlenen törenle açıldı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, “Bizler sadece ve sadece Kur’an kurslarında Kur’an eğitimi vermiyoruz. Kur’an kurslarımız aynı zamanda o mahallenin hanımefendilerinin bir araya geldiği, manevi anlamda rehabilite oldukları, psikolojik olarak bir takım sıkıntıları paylaşarak giderebildikleri yerlerdir. Son 5 yıldır Kayserimiz başta olmak üzere bütün ülkemizde 04-06 yaş Kur’an kurslarında on binlerce evladımız Kur’an, değerler, din ve ahlak eğitimi almaktadırlar. Bu sebeple buraların geleceğimiz olduğuna, bu topraklarda yeniden evlatlarımızın dinine ve imanına saygılı ve sevdalı gençler olarak yetişmesi için en önemli mekanlar olduğuna inanıyorum.’’ dedi.

– Kayserimiz hayırseverler şehridir

Kayserimiz hayırseverler şehridir diyen Müftü Güven, ‘‘Sami abi ile de hem bu Kur’an kursumuzun ve Diyanet Kültür Merkezimizin temelinin atılışında hem daha önceki zamanlarda hem de bu süreç içerisinde çeşitli vesilelerle bir araya geldik. Güzel insanlar geride güzel eserler bırakırlar. Ben öyle inanıyorum ki Allah Teala Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’in müjdesi gereği cami ve eğitim hizmeti veren bu tür yerleri yapanlara ahirette köşkler yapıyor. Bundan daha güzelini Yüce Mevla Sami abiye cennette ikram edecek. Ayrıca isminin Mehmet Zahid Kotku olması da önemlidir. Bu ülkede özellikle üniversite öğrencileri başta olmak üzere okuyan insanlara hizmet götüren, okuyan insanların ilim ve irfan ehli olmalarını, dindar olmalarını sağlamak için İstanbul başta olmak üzere her tarafta hizmet eden bir geleneğin devamcısıydı. Onun için Yüce Mevla Mehmet Zahid Kotku hocamıza da rahmetler eylesin. Başta merhum Sami İpek abimiz olmak üzere hepimizi Mehmet Zahid Kotku hocamıza ve Peygamberimiz (s.a.s.)’e komşu eylesin inşallah.” ifadelerini kaydetti.

Hayırsever merhum Dr. Sami İpek’in oğlu Ali İpek ise, “Diyanet Eğitim Merkezimizin açılışını yaptığımız bu günde babamın en büyük dileğini hayata geçirdik. Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezini kısa zamanda hayata geçmesinde emeği olan herkese çok teşekkür ederim. Her daim bu güzel merkezde hayırlı işler yapılmasını diliyorum.” dedi.

Protokol konuşmaları sonrası Melikgazi İlçe Müftüsü Ahat Taşçı tarafından yapılan dua ile Mehmet Zahid Kotku – İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi hizmete açıldı.

Kadın ve çocukların bir araya geleceği Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezinde 04-06 yaş dönemindeki çocukların zihinsel, duygusal, sosyal, dinî ve ahlaki, gelişimini destekleyen sınıf ve oyun odaları, bayanların dini ve ahlaki eğitimlerine yönelik sınıflar ile toplu etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı salon ve kütüphane bulunuyor.
 

KAYNAK: DİYANET HABER
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.