Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Müftülük 100 depremzede çiftin düğününü yapacak

Müftülük 100 depremzede çiftin düğününü yapacak
Ağustos 9, 2023 21:49
164
A+
A-

Proje kapsamında Hatay Reyhanlı’da 16 Eylül Cumartesi günü 100 çift ile birlikte toplu düğün töreni gerçekleştirilecek.

Proje hakkında bilgi veren Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, deprem bölgesindeki vatandaşlar için planlanan “Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz” projesinin depremde hayalleri yıkılan Hataylı depremzede gençlere umut olmasını istediklerini ifade etti.

Öge, şunları kaydetti:

“Depremzede vatandaşlarımızın içinde bulunduğu ekonomik şartlar göz önüne alınırsa, toplu düğün organizasyonlarının toplumda çok önemli bir yeri ve değeri olduğu görülecektir. Toplu düğün organizasyonları, evlilik maliyetlerini ve evlenecek olan gençlerin yüklerini azaltacak, kardeşlik ve dayanışma ruhunu da güçlendirmiş olacaktır. Deprem bölgesi özelinde düşündüğümüzde toplu düğün ve çeyiz yardımı bölgede evlenmeye imkan bulamayan yüzlerce gencimiz için umut olacak, gelecek olacaktır. Bunun için bizler toplu ilk düğün merasimimizi 16 Eylül 2023 Cumartesi günü deprem bölgesi Hatay Reyhanlı’da gerçekleştireceğiz. Bu projelerin hayata geçirilmesinde ve geliştirilmesinde çok önemli katkıları bulunan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfına, katkılarından ötürü proje ortaklarımız olan Hatay İl Müftülüğümüze, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubemize, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemize, Mehir Aile Derneğimize ve Reyhanlı Belediyemize teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.