Dolar 32,5667
Euro 34,6983
Altın 2.487,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

RİZE’DE MEYDANA GELEN SEL FELAKETİ HEPİMİZİ ÜZDÜ

RİZE’DE MEYDANA GELEN SEL FELAKETİ HEPİMİZİ ÜZDÜ
Temmuz 24, 2020 14:05 | Son Güncellenme: Temmuz 24, 2020 13:20
325
A+
A-

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Rize’de meydana gelen sel felaketi nedeniyle üzüntülü olduğunu söyledi.

İki gündür yağan yağmurun sel ve heyelana neden olduğunu, bu nedenle derelerin taşarak vatandaşları mağdur ettiğini belirten Türüt, sel nedeniyle hayatını kaybeden hemşerilerine Allah’tan rahmet dilerken, kederli ailelerine de başsağlığı temennisinde bulundu.

Rize’de iki günde metrekareye 250 kilogram yağış oldu. Türkiye’nin en çok yağış alan bölgelerinden olan Rize’nin çok yağış alması nedeniyle derelerin taştığına, heyelan ve sel gibi felaketlerin ortaya çıktığına dikkat çeken Türüt, aşırı yağış nedeniyle evlerin çökmesine, insanların sele kapılarak hayatlarını kaybetmelerine neden olan felaket nedeniyle son derece üzüntülü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bilindiği gibi Rize, Türkiye’nin en yoğun ormanlık bölgesi, dağlık ve aynı zamanda da en çok yağış alan yeridir. Bu nedenlerle özellikle aşırı yağışlar heyelana neden olmaktadır. Dağlardan akarak bir noktada birleşen yağmur suları sele ve dolayısıyla can kayıplarına neden oluyor. Sel felaketi sadece insanların canını almakla kalmıyor, aynı zamanda evlerin çökmesine, hayvanların telef olmasına, yaralanmalara, araçların ve işyerlerinin zarar görmesine, ulaşımın kapanmasına, yol ve köprülerin çökmesine neden oluyor ve milli servete zarar veriyor.

Rize, coğrafik yapısı itibariyle farklı bir bölgedir. Bu bölgede yaşayan insanların hem canını hem de malını korumanın yolu da yerel yönetimlerin tedbirler almasına bağlıdır. Özellikle dere yatağındaki evlerle ve dere yataklarının ıslahıyla ilgili çalışmalar yapılmalıdır. Yerel yönetimler alt yapının yeniden düzenlenmesiyle ilgili çalışmaları geciktirmeksizin yapmalı ve Rize halkını bu felaketlerden korumalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, bu bölgeyle ilgili çalışma yapılması için talimat vermesini bekliyoruz.

Çayeli ve İkizdere ilçeleri sel ve toprak kayması nedeniyle büyük hasarlar aldı. Çayeli ve İkizdere ilçeleri başta olmak üzere Rize’nin farklı bölgelerinde sel ve heyelandan etkilenen, hayatlarını kaybeden hemşerilerime Allah’tan rahmet diliyor ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Allah, bu tür felaketlerden milletimizi korusun. Çok büyük hasar var, ancak devletimize güveniyoruz; hasar tespitinin ardından zarar gören hemşerilerime devlet tarafından destek verileceğine inanıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.