Dolar 32,4967
Euro 34,5866
Altın 2.497,31
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

SAYIN ARINÇ’IN AÇIKLAMASINI DOĞRU BULMUYORUZ

SAYIN ARINÇ’IN AÇIKLAMASINI DOĞRU BULMUYORUZ
Mayıs 14, 2020 20:20 | Son Güncellenme: Mayıs 14, 2020 19:02
586
A+
A-

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, eski Başbakan Yardımcılarından Bülent Arınç’ın Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ezan konusundaki uygulamasını eleştiren açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdiklerini belirterek şöyle dedi:

“Coronavirüs salgını nedeniyle halkın can güvenliğinin sağlanması açısından devlet tarafından alınan çeşitli tedbirler arasında camilerde cemaatle toplu namaz kılmaya geçici olarak ara verilmiştir. İbadethaneler de cemaatle toplu namaz kılma uygulamasına ara verilmesi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tek başına aldığı bir karar değil. Nitekim Sağlık Bakanlığı bünyesinde Bilim Kurulu oluşturuldu. Bilim Kurulu, ülkemizin salgın sürecini en az hasarla atlatabilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın bağlı teşkilatlarından aldığı bilgi çerçevesinde değerlendirme yapıyor ve bu değerlendirme kapsamında çeşitli tedbirlerin alınması için Hükümete tavsiye niteliğinde kararlarını sunuyor. Hükümet’te bu kararları inceleyip halkımızın yararına olacak şekilde uygulamaya koyuyor. Cemaatle toplu ibadete geçici olarak ara verilmesi de bu çerçeve de alınmış bir karardır. Ancak bu kararın uygulanması bile Müslümanlar açısından kabul edilmesi oldukça zor olmuş, ilk zamanlarında bazı camilerde ibadete devam edilmiştir. Ancak Hükümet ve Diyanet İşleri Başkanlığı, halkın manevi konulardaki hassasiyetini dikkate alarak camilerde ezan okunmasına izin vermiştir. Halen camilerimiz açıktır. 5 vakit ezanlarımız okunmaktadır. Salgın illeti bile özgürce dalgalanan al bayrağımızın altında ezanlarımızı susturamamıştır.

Devletin tepesinde görev yapmış bir şahsiyetin böyle talihsiz bir açıklama yapmasını anlayabilmiş değiliz. Sayın Arınç, halkımızın milli ve manevi konulardaki hassasiyetini daha anlayamamış. Bunu vahim bir açıklama olarak değerlendiriyor ve kendisini kınıyoruz. Ülkemizde kasti veya ihmal sonucu değil, bir salgın nedeniyle ibadetin yapılamadığını göz ardı eden bir şahsın devletin tepesinde nasıl görev yapabildiğine şaşıyoruz! Bu açıklamasını doğru bulmuyoruz. Ezan üzerinden Diyanet’i eleştirmesini sorumsuzluk olarak değerlendiriyoruz. Bu açıklama Müslümanların yüreğine hançer saplamıştır. Sayın Arınç’ın bu açıklaması Müslümanları tahrik eden bir açıklamadır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bunları dikkate alarak Sayın Arınç’ı İstişare Kurulu’ndan çıkarmasını bekliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.