Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.300,55
BİST 9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Diyanet Şef Olarak Atanmaya Hak Kazananların Atama İşlemleri Hakkında Duyuru

Diyanet Şef Olarak Atanmaya Hak Kazananların Atama İşlemleri Hakkında Duyuru
Ağustos 6, 2020 14:15
1.618
A+
A-

“Diyanet İşleri Başkanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği”nin 19 uncu maddesinin 1 inci fıkrası ile 8/1-ç maddesi gereği 02.11.2019 tarihinde yazılı ve 01-03.07.2020 tarihleri arasında yapılan sözlü sınav sonucu başarılı olanların atama işlemleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır:

1. Adayların 06.08.2020 tarihinde başlayıp 10.08.2020 tarihinde Pazartesi günü saat 23.55’e kadar tercih işlemlerini https://dibbys.diyanet.gov.tr adresinde “Sınav İşlemleri” menüsünden yapmaları gerekmektedir.

2. Şef olarak ataması yapılanlar, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 22. maddesi gereği atandığı yerde asgari hizmet süresini tamamlamadan il dışı nakil talebinde bulunamazlar.

3.      Adaylar ilan edilen yerlerden 15 tercihte bulunabileceklerdir.

4.      Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

4.1. “Re’sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum”  

4.2. “Re’sen yerleştirilerek atanmayı kabul etmiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyeceklerdir.

5.   Tercihlerine yerleştirilemeyen adaylardan “Re’sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum” seçeneğini işaretleyenler ilan edilen görev yerlerinden boş kalan yerlere bilgisayar kurası ile yerleştirileceklerdir.

6. “Re’sen yerleştirilerek atanmayı kabul etmiyorum” seçeneğini işaretleyen adaylardan tercihlerine yerleşemeyenler ile hiç tercih yapmayanlar;

6.1. Şef olarak atanma haklarından feragat etmiş sayılacaklardır.

6.2. Bu kişilerden daha sonra Şef olmak isteyenlerin mevzuat gereğince yeniden Görevde Yükselme sınavına girmeleri gerekmektedir.

7.  Re’sen yerleştirilerek atanmayı kabul ediyorum seçeneğini işaretleyen adaylar ile tercihlerinden birine yerleşenlerden bulunduğu yerde mazereti (sağlık, eş durumu ve diğer mazeretler dâhil)  devam eden adaylar atandığı yere başladığı takdirde asgari hizmet süresini tamamlamadan hiçbir nedenle nakil talebinde bulunamayacaklardır.

8- Ataması yapılan personel asgari hizmet süresini tamamlamadan Yurtdışında geçici din görevlisi olarak görevlendirilmeyecektir.

9. Adayların tercihlerine göre yerleştirilme işlemi, başarı sıralamasının belirlenmesinde yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınacaktır. Eşitlik halinde sırasıyla,

  a) Hizmet süresi fazla olana,

  b) Daha üst öğrenimi bitirmiş olana,

   c) Üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olana, başarı sıralamasında öncelik verilecektir.

10. Şeflerin yer tespiti ve tercih ile ilgili hususlar hakkında https://www.diyanet.gov.tr web adresinden yapılan duyuru dışında ilave bir tebligat yapılmayacak, adaylara ayrıca bir bilgi veya belge gönderilmeyecektir.

11. Yer tespiti işlemleri ile ilgili (0 312 295 77 95-94) numaralı telefonlardan bilgi alınabilecektir.

 DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.