Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Şehriban Hatun Camii ve Kur’an Kursu dualarla açıldı

Şehriban Hatun Camii ve Kur’an Kursu dualarla açıldı
Haziran 14, 2021 08:49
212
A+
A-

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yapımı tamamlanan Şehriban Hatun Camii ve Kur’an Kursu,  Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı Cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı

İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yapımı tamamlanan Şehriban Hatun Camii ve Kur’an Kursu, bugün camide kılınan ilk Cuma namazının ardından açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan camide ilk Cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı.

Cuma namazı öncesinde kurra hafızlar Kur’an-ı Kerim tilavet etti. Camide saf düzeni salgın tedbirlere uygun olarak düzenlendi.

Namazının ardından caminin avlusunda düzenlenen açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, komşuları Tahsin Karademir’in annesinin adıyla inşa ettirdiği caminin tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diledi.

Karademir’in camiyi güzel bir mimariyle inşa ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bunu Kur’an Kursu’yla beraber yavrularımızın ve tüm komşularımızın, Müslümanların emrine amade kıldı. Allah kendilerinden razı olsun. Rabb’imizin de buyurduğu gibi ‘Kim bu dünyada benim için bir mescit bina ederse, ben de cennette onlar için bir ev, bir beyt inşa ederim.’ Rabb’imiz böyle buyuruyor ve şimdiden tabii bu hazırlıkları imkanı olanlar hep beraber yapmak durumundayız, yapıyoruz, yapacağız. Devleti ricali olarak bizler de tüm Müslümanların verdiği desteklerle ülkemizin dört bir yanında mescitlerimizi, camilerimizi inşa etmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Tabii bu yavrularımız için de bu mescitler, camiler adeta birer mektep, birer medrese olacak. Sözleri daha fazla uzatmadan Şehriban annemize ve geçmişlerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bunun yanında tüm imkanı olanları da böyle bir seferberliğin içerisinde olmaya davet ediyorum.”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş dua etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti.

Başkan Erbaş duasında şu niyazda bulundu:

“Ya Rabbelalemin bizleri camilerden uzak eyleme. Çocuklarımızı, gençlerimizi camilerde huzur bulan, camilerde büyüyen gençlerden, çocuklardan eyle Allah’ım. Ya Rabbel alemin şurada topladığımız gibi livâü’l-hamd isimli sancağı altında haşr-ü cem eyle Allah’ım. Birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle. Kalbimizden senin sevgini, habibin Muhammed Mustafa’nın sevgisini çıkarmak isteyen, özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin yolunu camilerden uzaklaştırmaya çalışan hainlere fırsat verme Allah’ım. Düşmanlara, şer güçlere fırsat verme. Ya Rabbelalemin şehitlerimizin ruhunu şad eyle. Bedir’den Çanakkale’ye, 15 Temmuz’dan günümüze kadar senin için, vatan ve millet için mücadele edip can veren şehitlerimizin ruhlarını şad eyle Allah’ım.”

Daha sonra Erdoğan, Şehriban Hatun Camii’nin tüm Burhaniye’ye ve Müslümanlara hayırlı olmasını dileyerek, beraberindekilerle kurdeleyi kesti.

Cami bünyesinde Kur’an kursunun yanı sıra, kütüphane, yurt alanı ve afet yönetim merkezi bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.