Dolar 32,5013
Euro 34,8201
Altın 2.488,07
BİST 9.557,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Türkiye Kamu-Sen :”SÖZLEŞMELİLER İÇİN OMBUDSMAN`A BAŞVURDUK”

Türkiye Kamu-Sen :”SÖZLEŞMELİLER İÇİN OMBUDSMAN`A BAŞVURDUK”
Haziran 3, 2020 15:35 | Son Güncellenme: Haziran 3, 2020 15:53
182
A+
A-

Sözleşmeli personelin yaşadığı sıkıntıları bir kez daha gündeme getirmek üzere Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuruda bulunduk.

Yıllardan beri sözleşmeli personelin sorun ve taleplerini her platformda gündeme taşıyan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yaşanan adaletsizliği bu kez de Ombudsman’a taşıdı.

KAHVECİ: SÜRELİ, SÜRESİZ SÖZLEŞMELİ AYRIMINA SON VERİLMELİ

Genel Başkan Önder Kahveci, “Kamu hizmetlerinin yürütülmesinde adaletsizliği ortaya çıkaran, güvencesiz bir istihdam biçimi olan sözleşmeli istihdam modeline son verilmesine yönelik çağrılarımızı sürekli olarak dile getirdik.

Süreli ve süresiz sözleşmeli gibi kendi içinde dahi ayrımcılığa tabi tutulan bu duruma son verilerek tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine ilişkin olarak Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuruda bulunduk.

Kamudaki değişik istihdam modelleri ücretler ve sosyal haklarda farklılıklar ortaya koymakta bu durumda çalışma barışını zedelemektedir.

Bu nedenle, her ne isim altında olursa olsun sözleşmeli istihdamına son verilmeli, mevcut sözleşmeli personel ise kadroya geçirilmelidir.

Bugüne kadar tüm sözleşmelilerin talep ve beklentilerini dile getiren Türkiye Kamu-Sen onların haklarını her platformda aramaya devam edecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.