Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Sözleşmelilere Uygulanan Çifte Standarta Son Verilmelidir

Sözleşmelilere Uygulanan Çifte Standarta Son Verilmelidir
Haziran 19, 2020 23:20 | Son Güncellenme: Haziran 19, 2020 21:41
260
A+
A-

Diyanet-Sen, Diyanet-İşleri Başkanlığı’nda çalışan 4/B Sözleşmeli personele uygulanan çifte standartın bir an önce kaldırılarak tüm sözleşmeli personelin 3+1 kadro hakkından, eş durumu ve becaiş hakkından yararlanması için çalışmalarına devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan 4-B Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi için uygulanan 3+1 formülü 9 Temmuz 2018’den önce atanan sözleşmeli personeli kapsamıyor. 9 Temmuz 2018’den sonra atananlar ise 1 yılın sonunda becaiş ve eş durumu tayininden yararlanamıyor.

Diyanet-Sen, aynı kurumda çalışan 4-B Sözleşmelilere uygulanan bu çifte standartın bir an önce son bularak tüm 4/B sözleşmeli personelin 3+1 formülü ile kadroya alınması ve çalışmalarını müteakip 1 yılın sonunda eşi ister kamuda isterse özel sektörde çalışsın tüm 4/B sözleşmeli personelin becaiş ve eş durumu tayininden yararlanması için çalışmalarına devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan sözleşmeli personele kadro yolunu açan 3+1 formülü geçen yıl Diyanet-Sen’in girişimleri ile TBMM’de kanun teklifi olarak sunulmuş ve 27 Haziran 2019’da yasalaşarak yürürlüğe girmişti. Ancak yasasın 9 Temmuz 2018’den önce atanan sözleşmeli kurum personelini kapsamaması, 3+1 kadro formülünden yararlananların ise çalışmalarını takiben 1 yılın sonunda eş durumu ve becaiş hakkından yararlanamaması kurum personelini rahatsız etmiş iş barışını ve personelin motivasyonunu olumsuz yönde etkilemiştir.

3+1 kadro şartının çıktığı günden beri 9 Temmuz 2018 öncesi atanan sözleşmeli kurum personelinin de bu uygulamaya dahil edilmesi gerektiğini söyleyen sendikamız bu konuda gerek Diyanet İşleri Başkanlığı ile gerekse hükümet yetkilileri ile görüşerek bu ikili uygulamanın bir an önce sonlandırılmasını ve tüm kurum çalışanlarının 3+1 kadro uygulamasına dahil edilmesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Yine aynı şekilde 9 Temmuz 2018’dan sonra atatan 4/B sözleşmeli personel ise çakılı kadro gereği 1 yılın sonunda eş durumu ve becaiş hakkından yararlanamıyor, bu da eşinden ve çocuklarından ayrı çalışmak zorunda kalan personelin moral ve motivasyonunu düşürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda girişimlerimiz sonucu konuyla ilgili çalışmalar başlatılmıştır. Kurumdaki çalışma barışını etkilen, aynı işi yapan personele reva görülen bu ikili uygulamanın bir an önce sonlandırılarak kurumumuzda çalışan tüm 4/B sözleşmeli personelin 3+1 uygulaması ile kadroya geçmesi 9 Temmuz 2018 sonrası atananların ise 1 yılın sonunda eşi ister kamu ister özel sektörde çalışsın tayin ve becaiş hakkından yararlanması için çalışmalarımız devam etmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.