Dolar 32,3398
Euro 35,1213
Altın 2.234,53
BİST 8.730,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 9°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

Tarihçi ve yazar Bahadıroğlu son yolculuğuna uğurlandı

Tarihçi ve yazar Bahadıroğlu son yolculuğuna uğurlandı
Ocak 22, 2021 22:07
12.664
A+
A-

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen tarihçi ve yazar Niyazi Birinci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dün gece tedavi gördüğü hastanede vefat eden Yavuz Bahadıroğlu mahlasıyla bilinen tarihçi yazar Niyazi Birinci’nin cenaze namazını kıldırdı.

Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birinci’nin yakınları ve sevenleri katıldı.

Namazın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birinci’ye Allah’tan rahmet dileyerek, şunları söyledi:

“Gerçekten bir tarihçi, bir fikir, bir düşünce insanı olarak hakikaten Yavuz Bahadıroğlu, kalemiyle bu işin tam bir fedaisiydi ve hiçbir zaman da kaleminden herhangi bir sapma olmadı. Kalemini bu noktada tam sıratı müstakim üzere yaşadı ve yaşattı. Bugün de az önce Diyanet İşleri Başkanımızın da ifade ettiği gibi Hakk’a uğurluyoruz. Rabb’im yar, yardımcımız olsun inşallah. Bizim de geleceğimiz ve gideceğimiz yer yine burası. Ben ailesine ve tüm dava arkadaşlarına, dava arkadaşlarımıza sabırlar diliyorum. İnşallah imanla, Kur’an’la bu yolculuğu hepimize nasip etsin.”

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise namazın ardından yaptığı konuşmada, Allah’ın insana sınırlı bir ömür verdiğini ifade ederek, tayin edilen süre dolduğunda, insanın eceli geldiğinde Rabbinin huzuruna gittiği söyledi.

Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de, “O gün ne mal ne oğullar hiçbir fayda vermez. Ancak Allah’a selim bir kalp ile varanlar, gidenler hariç” diye buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Biz şahitlik ediyoruz ki Yavuz Bahadıroğlu abimiz, selim bir kalp ile Rabb’inin huzuruna gitti, Allah’a kavuştu. Geçen sene bu vakitlerdi, İstanbul’da Sultan Abdülhamit Han’ın hatırası Ertuğrul Tekke’de zaman zaman münevverler buluşması yapıyoruz, dün fotoğraflarına baktım, oradaki buluşmada Mehmet Şevket Eygi Beyefendi ve Yavuz Bahadıroğlu Beyefendi yan yana imişler. Sanki bize, ‘Biz dünyadan gider olduk, kalanlara selam olsun. Bizim için hayır dua kılanlara selam olsun.’ diyorlar.”

Başkan Erbaş, konuşmasının sonunda Birinci için helallik istedi.

Cenaze namazının ardından Birinci’nin naaşı, Eyüp Sultan Camii’ndeki hazireye defnedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.