Dolar 32,5921
Euro 34,8652
Altın 2.502,81
BİST 9.684,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Tüm engelleri aştı, hafız oldu

Tüm engelleri aştı, hafız oldu
Temmuz 21, 2020 16:00 | Son Güncellenme: Temmuz 21, 2020 15:29
218
A+
A-

Bozkır ilçesinde ikamet eden görme engelli Gamze Sayar, eczanede karşılaştığı İlçe Müftüsü Seyit Böğet ile yaptığı sohbetin ardından başladığı hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

Bozkır İlçe Müftüsü Seyit Böğet, ezcanede karşılaştığı görme engelli Gamze ile kısa bir süre sohbet ettikten sonra kendisinin İlçe Müftüsü olduğunu söyledi.

Bunun üzerine İlçe Müftüsü Böğet’e Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteğini ve bu konuda kendisine yardımcı olunmasını istediğini belirten Gamze, Hz. Aişe Yatılı Kız Kur’an Kursu’na kayıt yaptırdı.

Kur’an Kursu Öğreticisi Selvinaz Eslem Süner koordinesinde diğer Kur’an kursu öğreticileri ve kurstaki arkadaşlarının desteği ile kısa sürede Kur’an-ı Kerim öğrenen Gamze, hafızlık eğitimini de başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

Hafızlık eğitimine telefona ses kaydı yapılan Kur’an-ı Kerim sayfalarını dinleyerek başlayan ve ezberlerini ses kaydını dinleyerek yapan Gamze Sayar, İlçe Müftülüğü tarafından hediye edilen akıllı telefon ile engellilere yönelik geliştirilen ‘Diyanet Kur’an Uygulaması’ üzerinden hafızlığını tamamladı.

– Ezberini tamamlamadan yatmazdı

Yüzde 85 görme engelli olan Gamze’ye hafızlık sürecinde destek olan annesi, “Çoğu zaman dersinin başında uyuyakalırdı. Bazen yat dinlen dememe rağmen o ısrarla dersini bitirmeden yatmazdı. İki sene içerisinde hem Kur’an okumayı öğrendi hem hafızlığını tamamladı.  Çok mutlu ve gururluyum. Severek her gün kursa götürüp getirdim. Aynı heyecanı onunla beraber ben de paylaştım ve her daim yanında olmaya çalıştım. İlçe Müftümüz ve Bozkır İmam Hatip Lisesi ve Gönüllüleri Derneği Başkanımıza ve hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepsinden razı olsun.” dedi.

– Gamze ezber konusunda çok yetenekliydi

Kur’an Kursu Öğreticisi Selvinaz Eslem Süner ise Gamze’nin Kur’an-ı Kerim öğrenmeye başladığında ezberinin çok kuvvetli olduğunu ve üstün bir yeteneğe sahip olduğunu fark ettiğini söyledi. Ezberlediği harflerin sıfatlarını, çıkış yerlerini, tecvid kuralları ve manasını okuyup bununla ilgili bilgiler vermeye başladığını gören hocası Süner,  Gamze’yi hafızlığa yönlendirdi.

Gamze’nin hafızlık eğitimine dair bilgiler de paylaşan Kur’an Kursu Öğreticisi Süner, şu ifadelere yer verdi:

“Gamze, Kur’an eğitimine sıfırdan harfleri ve tecvid kurallarını öğrenerek başladı. İlk başlarda anlamakta zorlandı ama yılmadı.  Anlayıncaya kadar sürekli tekrar etti. İlerleyen süreçte günlük derslerini telefonuna kaydetmeye başladım. Yanlış çalışmasın diye okuma yazması olduğu için tecvid konusunda yazarak ve uygulamalı olarak pekişinceye kadar çalıştık. Gamze’ye hiç beklemediği bir zamanda hafızlık yapabileceğini söyledim.  Gamze bana bunun büyük bir sorumluluk olduğunu söyledi. ‘Unutursam, ezberleyemezsem’ gibi bir korkuya kapıldı. Ben de kısa kısa ezberler yaparak deneyelim dedim. 30. cüz, Yasin, Mülk, Nebe derken bazı sureleri de ezberledik. Sonra Müftümüze dinlettik ve onun da onayını alarak hafızlığa başladık.

Görme kaybı fazla olduğu için ilk başlarda Gamze’nin telefonuna ezberleyeceği sayfanın ses kaydını alıyorduk ve ezberlerini dinleyerek yapıyordu. İlk 10 dönüşe kadar tek sayfa ilerledi. Daha sonra 5 satır olarak ezberini arttırmaya başladık. Çok fazla zorlanmamıza rağmen Gamze ezber yapmayı çok istiyordu. Gamze’nin telefonunun hafızası artık almamaya başlayınca İlçe Müftümüz yeni bir telefon aldı. Başkanlığımızın Kur’an-ı Kerim Uygulaması ile 17. dönüşe kadar ezberini benimle yaptı. Daha sonra başka bir hocamıza emanet ettim.”

– Ben de Kur’an okumayı bilmeyenlere Kur’an öğretmek istiyorum

Hafızlık eğitimini tüm engellere rağmen yılmadan ve başarıyla tamamlayan Gamze Sayar ise şunları söyledi:

“Ezber konusunda genel olarak çok zorlanmadım. Sadece bazı sayfalarda zorlandım. Onda da yılmadan çalıştım.  Elhamdülillah hocalarım ve arkadaşlarımın destekleriyle iki senede hafızlığımı tamamladım. Bu süreçte bize yardımcı olan başta İlçe Müftümüze, hocalarıma, aileme ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Şimdi en büyük hayalim Kur’an’ı Kerim’i bilmeyenlere öğretmek, bunu çok istiyorum.”

İlçe Müftüsü Seyit Böğet, Gamze’yi tebrik ederek herkesin sabırla, gayretle çalışarak hafızlık yapabileceğini belirtti ve herkesi hafızlık yapmaya davet etti.

Bozkır’da düzenlenen İlçe Müftüleri Toplantısı’na katılan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, toplantı sonrasında Gamze Sayar’a hediye takdiminde bulunarak başarısından dolayı tebrik etti.

KAYNAK: DİYANET HABER
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.