Dolar 32,3267
Euro 35,0819
Altın 2.298,64
BİST 8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Uzaktan ‘vekaletle kurban’ toplantısı

Uzaktan ‘vekaletle kurban’ toplantısı
Temmuz 21, 2020 16:45 | Son Güncellenme: Temmuz 21, 2020 16:24
159
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla başlatılan “2020 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu“, yurt içinde il ve ilçe müftülükleri, yurt dışında ise ataşe ve müşavirlikler koordinesinde devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Elazığ İl Müftülüğü, “2020 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı” düzenledi.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uzaktan gerçekleştirilen istişare toplantısına, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz da katıldı.

Vatandaşların vekaleten kurban bağışlarını sorunsuz olarak yerine getirebilmelerini temin etmek amacıyla düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Selami Aydın, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Toplantıda vekaletle kurban bağışları ile kurban kesim ve dağıtımının sorunsuz bir şekilde yürütülmesine ilişkin fikir alış verişinde bulunuldu.

İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde yıllardır organize edilen vekaletle kurban bağışı organizasyonunda müftülüklerin ve din görevlilerinin gösterdiği gayretin takdire şayan olduğunu belirtti.

“2020 Yılı Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu” hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Selami Aydın ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu yıl vekaletle kurban organizasyonumuzu, ‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş’ sloganı ile sürdürüyoruz. İl ve ilçe müftülüklerimiz bütün personeli ile birlikte bu konuda gayretli çalışmalar yapıyorlar.

Asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapan, tarihin akışına yön veren, geniş coğrafyalarda medeniyetler inşa eden milletimiz her zaman mağdur, mazlum ve mahzun milletlerin yüzünü güldürmüştür. Yurt içinde olduğu gibi dünyanın her yerindeki muhtaç insanlara yardım elini uzatmış ve onlarla gönül köprüleri kurmuştur.

Mensubu olmakla şeref duyduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığımız bu hizmeti çok güzel yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. Devletimizin ve milletimizin bekası için kardeşliğimizin daim olması için bu hizmetler çok önem arz etmektedir. Bu bilinçle hareket eden tüm arkadaşlarımız gayret ve şevkle çalışıyorlar.

Elazığ acı üzerine acı yaşadı. Deprem felaketinin üzerine gelen koronavirüs salgını vatandaşlarımızı zor duruma düşürdü. Sayın Valimiz vekaletle kurban bağışı konusunda bize yardımcı oldular ve teşvik ettiler. Elazığ’da bu sene biraz daha farkındalık oluşturmak adına çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi arttırdık. Rabbim bu güzel hizmetleri yüz akıyla başarmayı nasip eylesin. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin.”

KAYNAK: DİYANET HABER
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.