Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 20°C

4-B Sözleşmelilerin kadroya geçmesi için idari yargıya başvuruldu!

4-B Sözleşmelilerin kadroya geçmesi için idari yargıya başvuruldu!
Nisan 27, 2020 19:55 | Son Güncellenme: Nisan 28, 2020 12:48
727
A+
A-

Bağımsız Diyanet Sen olarak 4-B Sözleşmelilerin kadroya geçmesi için idari yargıya başvurduk.
Bağımsız Diyanet Sen 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunun Sözleşmeli Personel İstihdamı başlıklı 10/A maddesinde öngörülen çalışma süresini tamamlayan üyelerimizin kadrolu olarak atamasının yapılmasına yönelik idari yargıya başvurmuştur.
Bağımsız Diyanet Sen Hukuk Müşaviri Av. Coşkun Aydın yaptığı açıklamada; “Sendika üyelerimizin haklarını koruma adına açtığımız davalarda olumlu sonuçlar aldığımız gibi bu davanın da olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz.633 sayılı Kanuna 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile eklenen 10/A maddesi gereğince atanmayan diğer bir ifade ile 3+1 sistemine dahil olmayan 4/b sözleşmeli personelden atanma şartlarını taşıyanlar, diğer bir ifade ile kanun maddesinde öngörülen 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar müftülüklere yapacakları müracaatları akabinde kendilerine verilen cevaba istinaden sendikamız aracılığıyla idari yargı yoluna başvurabileceklerdir.”dedi.
Bağımsız Diyanet Sen olarak her görevlinin derdini dert edinerek yaşadığı sıkıntıları gidermeye, kurum ile personel arasında köprü görevi görerek 2005 yılından itibaren diyanet personelinin gür sesi olmaya, haklı ve meşru talepleri dile getirmeye, çözüme kavuşturtulması için çaba göstermeye devam ettik ve etmeye de devam edeceğiz.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.