Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Çok Bulutlu
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Bilgin: Kurban; ümidi paylaşmaktır – Diyanet Haber

Bilgin: Kurban; ümidi paylaşmaktır – Diyanet Haber
Mayıs 23, 2024 00:08
23
A+
A-

Artvin İl Müftülüğü ev sahipliğinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Mehmet Bilginin katılımıyla “Vekaletle Kurban ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıda açış ve selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Mesut Harmancı, “Her yıl yurt içinde ve yurt dışında artarak devam eden vekalet yoluyla kurban kesimi, yeryüzündeki mazlumların umudu olmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın her yerinde bulunan insanlara dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzatmıştır ve uzatmaya da devam edecektir.” dedi.

Konuşmasının devamında Yaz Kur’an Kurslarına da değinen İl Müftüsü Harmancı, “Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Peygamberimiz (sas)’in örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başlıyor.  Kur’an kurslarımız, 01 Temmuz’da açılıp 16 Ağustos’a kadar devam edecek. Yavrularımız, Yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacaklar. İmanı ve İslam’ı tertemiz kalplerine nakşedecekler. Kur’an-ı Kerim’le ve Peygamberimizin örnek hayatıyla daha yakından tanışma fırsatı bulacaklar. Kur’an’ın istediği, Peygamberimizin de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, hâsılı ahlâkî değerleri sizlerin rehberliğinde daha derinden kavrayacaklar.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Mehmet Bilgin ise, vekaletle kurbanın önemine değinerek, “Kurban; evine et girmeyen bir yoksulun sofrasında katık olabilmenin hazzını yaşamaktır. Açlıktan ağlayan çocukları merhametin sofrasına davet etmektir. Kurban; ümidi paylaşmaktır, tebessümü bölüşmektir. Kurban; Dünyanın bir ucunda duası arşa ulaşanlara  nasibi dağıtmanın adıdır. Kurban; mesafelerin gerisinde değil, önünde olmak için, bir yetimin başını okşamak, açlıktan ölme sınırına gelmişlere bir gönül sofrası kurmaktır.” dedi. Mâli ibadetlerin istismarına da değinen DİB Müşaviri Bilgin; Ülkemiz, yakın tarihte kurban ve zekat gibi kavramları istismar eden Fetö terör örgütü gibi grup ya da grupların ihanetine şahit olmuştur. Toplanan paralar hain emeller uğruna çarçur edilmiştir. Kontrol ve denetimden uzak olan, araştırılmadan vekaleti verilen her mali ibadet istismara açıktır. Bu konuda dikkatli olunması ve halkımızın da aydınlatılması gerekmektedir.” dedi.

Konuşmasının devamında Yaz Kur’an Kurslarına da değinen Bilgin, Yaz Kur’an kursları, çocuklar ve gençlerin üzerinde dini bir tesir bırakması, İslam’a sevgi duymayı sağlaması, ibadetleri öğrenmeleri ve ahlaki değerleri benimsemeleri hususunda önemli bir vesiledir. Yaz Kur’an Kursunda görev alacak olan siz değerli hocalarımızın, şartlar ne kadar zorlu olsa da, hayırda öncü olarak Kur’ani müjdenin muhatabı olmak, sabırla, şükürle yapılan işi benimsemek, ömründe bu imkâna belki de tek bir yaz tatilinde kavuşacak bir çocukta kalıcı bir tesir oluşturabilmesi için gayret sarfetmesi büyük bir önem taşımaktadır.” ifadelerini kaydetti.

Editör: Ömer Ceylan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.