Dolar 32,5879
Euro 34,8428
Altın 2.493,41
BİST 9.663,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Biz Bize Yeteriz Türkiyem Yardım kampanyası ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettik.

Biz Bize Yeteriz Türkiyem Yardım kampanyası ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını talep ettik.
Nisan 27, 2020 20:10 | Son Güncellenme: Nisan 27, 2020 19:59
192
A+
A-
Bağımsız Diyanet Sen olarak “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” yardım kampanyasına Yönetim Kurulu olarak  maddi ve manevi destek verme kararı almış ve kampanyayı sonuna kadar desteklemektedir.
Sendika olarak desteklediğimiz kampanya bilindiği üzere gönüllülük esası kapsamında yapılması gerekirken teşkilatta bazı sıkıntıların olduğu personel tarafından sendikamıza iletilmiş olup, kampanyanın sağlıklı ilerlemesi için adına Diyanet İşleri Başkanlığına yaşanan sorunlar sendikamızca resmi yazı ile  iletilmiştir.

Bağımsız Diyanet Sen olarak Diyanet İşleri Başkanlığına yazmış olduğumuz resmi yazıda; Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yardım hesabı açıldığını Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından “Millete Sesleniş” konuşmasında duyurmuştu. Medyada yer alan çeşitli haberler üzerine ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun “Unutulmamalıdır ki, Milli Dayanışma Kampanyası tamamen gönüllülük esasına dayalı bir kampanyadır. Bu anlamda kamudaki hiçbir kurum ya da kuruluşun, kampanyaya destek amacıyla çalışanlarının maaşlarından kesinti yapması düşünülemez. Böyle bir yöntem hiçbir surette tasvip edilemez.” açıklamalarını yapmıştır.

Devletimizin başlatmış olduğu bu kampanyanın kurum olarak hangi esaslar çerçevesinde yürütüleceği konusunda Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş imzası ile merkez ve taşra teşkilatına yazı gönderilerek “Kampanya kapsamında yapılacak bağışlar, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyası için İLAN EDİLEN BANKA HESAPLARINA GÖNDERİLECEĞİ, her kademede GÖREV YAPAN PERSONELİN, GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE, bağışlarını ilgili banka hesaplarına hemen gönderebileceği gibi, maaşından bir miktar pay ayırarak bunu ilgili banka hesaplarına göndererek kampanyaya destek olabileceği”…yardım kampanyasına ilişkin iş ve işlemlerin belirtilen çerçevede yürütülmesi, hususları önemle vurgulanmıştır.
Ancak buna rağmen bazı il ve ilçe müftülüklerince personelden zorla farklı banka hesaplarına (Vakıf Şube hesabı vs.) para yatırılması istendiği veya ilgili kampanya hesabına yatırılan para dekontunun bir suretinin müftülüğe teslim edilmesinin istendiği, belirli bir alt limit dayatılmaya çalışıldığı veya personel maaş kesinti listesi yapılarak karşısına personelin imza atmasının talep edildiği, böylece kimin para yatırıp kimin para yatırmadığının kontrol edilmeye çalışıldığı, gönüllük esasına riayet edilmediği ve personele baskı yapıldığı sendikamıza gelen bilgiler arasındadır.
 “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” temalı yardım kampanyası” ilgili mevzuat ve kurumlarca belirlenen usuller çerçevesinde yürütülmesi, her zaman Allah’ın rızasını kazanmak için iyilikte ve hizmette yarışan personelimize emri vaki ve baskı kurarak yardıma zorlanması bu kampanyadan sağlıklı sonuçlar alınmasına engel olacaktır.
Bu itibarla kampanyanın belirlenen esaslar çerçevesinde sağlıklı yürütülmesi için gerekli tedbirlerin alınması, yardımların gönüllülük esasıyla yapılacağı kaidesi açısından daha isabetli olacağı” ifade edilerek yaşanan sıkıntılar resmi yazı ile iletilmiştir.
Bağımsız Diyanet Sen olarak her görevlinin derdini dert edinerek, yaşadığı sıkıntıları gidermek, kurum ile personel arasında köprü görevi görerek 2005 yılından itibaren diyanet personelinin gür sesi olmaya, haklı ve meşru talepleri dile getirmeye, çözüme kavuşturtulması için çaba göstermeye devam ettik ve etmeye de devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.