Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 21°C

Deprem bölgesinde çalışmalara katılan Diyanet ekipleri Bartın’a döndü

Deprem bölgesinde çalışmalara katılan Diyanet ekipleri Bartın’a döndü
Mart 15, 2023 20:51
47
A+
A-

[ad_1]

İl Müftülüğü koordinasyonunda bölgeye giden ve Nurdağı’ndaki çalışmalarda 17 kişinin enkazdan sağ çıkarılmasına yardım eden 19 kişilik gönüllü ekip, çalışmalarını tamamlayarak Bartın’a döndü.

Türkiye Diyanet Vakfı Bartın Sorumlusu Hüseyin Uslu, gazetecilere, depremin olduğu 6 Şubat’ta saat 05.00’te gelen talimatın ardından hazırlanarak AFAD’a gittiklerini söyledi.

Daha sonra yola çıktıklarını aktaran Uslu, “Yoğun ve yorgun bir 15 saatten sonra Nurdağı bölgesine ulaştık ve artçı sarsıntılar art arda geliyordu. Genç bir kardeşimize enkaz altında sağ olarak ulaştık. Çok güzel, sevinçli ve gururlu bir şekilde oradan kardeşimizi çıkardık ve dünyalar bizim oldu. Toplam 17 kardeşimize canlı ulaştık.” dedi.

TDV Bartın Arama-Kurtarma Ekip Lideri din görevlisi Satı İnan da Nurdağı’nda felaketin vahametinin gün aydınlanınca ortaya çıktığını belirterek, “Her taraf enkaz halindeydi. Hakikaten bu televizyonlarda normalde film gibi görünen şeyler, o bölgeye gidip o enkazın ortasında kaldığımız zaman daha farklı boyutta görünüyor.” diye konuştu.

Osmaniye'de Eskişehir ve Rize'den müftülük görevlileri, depremzedeleri yalnız bırakmıyor

Osmaniye’de Eskişehir ve Rize’den müftülük görevlileri, depremzedeleri yalnız bırakmıyor

Bölgede hüznü ve sevinci bir arada yaşadıklarını aktaran İnan, şunları kaydetti:

“Yavuz Selim Mahallesi’nde 3’üncü günde, orada çalışan birkaç asker kardeşimiz vardı. ‘Bize yardımcı olur musunuz?’ dediler. Ekipmanlarımızı alıp oraya gittik. Tabii heyecanlandık, sesleri duyduk. Yaklaşık 2-3 saatlik bir çalışma sonunda 2 katlı tabyayı deldik. İlk önce kız kardeşimize ulaştık. Sonrasında annesine ulaştık. Babaları vefat etmişti. Ben 1999 depremine de katılmıştım, bu tür şeylerde gerçekten duygulanıyorum. Yani bunu bazı kavramlarla anlatmak zor. İnsan bazı şeyleri yaşamayınca anlamıyor. Orada bir can kurtarıyorsun, çok seviniyorsun ama canın yanında bir kardeşimiz vefat etmiş, çok üzülüyorsun.”

Bölgede özveriyle çalıştıklarını kaydeden İnan, “Bu konuda mutluyuz demek de çok zor ama elimizden gelen gayreti gösterme çabası içinde olduk. 1999 Gölcük depreminde de görev yaptım ama bu deprem dünyada eşi benzeri görülmemiş bir depremdi. Bunların arasında kıyaslama bile yapılamaz. Belki 1999’da bu kadar olanak yoktu ama bu depremde asrın felaketiyle karşılaştık.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.