Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 20°C

Giresun’da “Her Ay Bir Konu Bir Konuk” projesi devam ediyor

Giresun’da “Her Ay Bir Konu Bir Konuk” projesi devam ediyor
Ekim 29, 2023 03:54
94
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur’an kursu öğrencilerine yönelik planlanan “Her Ay Bir Konu Bir Konuk” projesi kapsamında müftülüklerce programlar gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında Giresun İl Müftülüğünce, Çakırmelikoğlu, Bölge Hafızlık ve Merkez Kız Yatılı Kur’an Kurslarında eğitim gören hafızlık öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi.

Seminerlere 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu Rehber Öğretmeni Kemal Karaman konuşmacı olarak katıldı.

20231028SEMINER05

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen “Etkili İletişim ve Olumlu Davranış Geliştirme” seminerinin açış konuşmasını yapan Karaman, etkili iletişimin, insanlar arasındaki ilişkilerin temel yapı taşı olduğunu vurguladı.

İyi iletişim becerileri sayesinde daha iyi arkadaşlıklar kurulacağını ifade eden Karaman, “İyi bir iletişimcinin en temel becerilerinden biri dinlemektir. Başkalarını anlamak için dikkatlice dinleyin ve sorular sorarak anladığınızı gösterin. Başkalarının duygularını anlamaya çalışın. Empati, insanlar arasındaki ilişkileri olumlu bir şekilde etkiler. Düşüncelerinizi açık ve net bir şekilde ifade edin, karmaşık veya belirsiz ifadelerden kaçının.” dedi.

20231028SEMINER02

– “Arkadaşlarınıza saygı gösterin”

Olumlu yaklaşım ve davranışların iletişimi kolaylaştırdığı gibi kişinin kendisine de fayda sağladığını ifade eden Karaman, “Başkalarına saygı göstermek, olumlu bir davranışın temelidir. Herkesin duygu ve düşüncelerine saygı duymalısınız. İhtiyacı olanlara yardım etmek, olumlu bir davranıştır. Küçük bir jest, başkasının gününü aydınlatabilir. Kendi davranışlarınızın sonuçlarına katlanmak, olgunluk ve olumlu bir davranışın göstergesidir. Son olarak, iletişim ve davranışlarınızı geliştirmek zaman alabilir, ama unutmayın ki herkes gelişebilir. Her gün biraz daha iyi olma yolunda adımlar atın. İyi iletişim ve olumlu davranışlarla, geleceğe yön veren bir kanaat önderi olabilirsiniz. Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür eder, başarılar dilerim.” diye konuştu.

Seminerlere Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

20231028SEMINER04

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.