Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 21°C

İşleyen: Ailemizi tehdit ediyor – Diyanet Haber

İşleyen: Ailemizi tehdit ediyor – Diyanet Haber
Kasım 18, 2023 16:30
69
A+
A-

Tarih boyunca önemli bir görev icra eden, her dönem insan ve toplum için vazgeçilmez öneme sahip olan aile kurumu ile ilgili çalışmalara katkıda bulunmak ve mevcut problemlere yönelik çözüm önerileri ortaya koymak amacıyla düzenlenen ‘Uluslarası Gelecekte Aile Sempozyumu’ Rize’de başladı.

aile_sempozyumu_rize_2

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen, “Gelecekte Aile Sempozyumu”nun açılış bölümünde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen,  toplumda bir aile probleminin varlığının aşikar olduğunu söyleyerek “Avrupa’dan, Batı’dan gelen her şeyi sorgusuz ve sualsiz alma anlayışı maalesef ailemizi tehdit eden en önemli unsurlardan bir tanesidir.” dedi.

aile_sempozyumu_rize_1

İşliyen, aileyi tehdit eden birçok unsur olduğunun altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu: “Evlenme yaşı yükseliyor, evlenme oranları ise düşüyor. Boşanma oranları da yükseliyor. Elbette karamsar bir tablo çizmemek gerekiyor. Sağlıklı çözüm üretebilmek için sorunu ve problemi sağlıklı teşhis etmek gerekiyor. Batıdan gelen bir dalga var. Fransa’da evlilik dışı doğan çocuk oranı yüzde 60, Danimarka, Estonya ve Bulgaristan’da yüzde 59. Böyle bir vaka var. Avrupa’dan, Batı’dan gelen her şeyi sorgusuz ve sualsiz alma anlayışı maalesef ailemizi tehdit eden en önemli unsurlardan bir tanesidir. Dizilerle, magazin ve evlilik programları adı altında evlilik dışı birliktelikler artık neredeyse sıradan hale geldi. Koruyucu tedbirler almak gerekiyor.”

aile_sempozyumu_rize_4

Rize Vali Vekili Murat Öztürk ise toplumun yapı taşı olan aile anlayışının, kadim kültürden alınan güç ve bugünün dünyasındaki gelişmeler de göz önüne alınarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurguladı.

“Değişimi önce kendimizden başlatmalıyız.” ifadesini kullanan Öztürk, “Kendi yaşantımızdan başlatmazsak aile bireylerinden, çocuklarımızdan örnek davranışlar göstermesini de bekleyemeyiz. Biz aileyi toplumun nüvesi, kilit taşı ve mayası olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız.” dedi.

Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İbrahim Hilmi Karslı, Din Hizmetleri genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nebi Gümüş ve Prof. Dr. Göktuğ Dalgılıç, Rize İl Müftü Vekili Abdülkerim Karabıyık, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kumaş, öğrenciler ve davetliler katıldı.

17 Kasım Cuma günü başlayan ‘Uluslarası Gelecekte Aile Sempozyumu’; “Çağdaş Düşünce ve İnanç Akımları Bağlamında Gelecekte Aile”, “Toplumsal Değişmeler ve Teknolojik Gelişmeler Açısından Aile”, “Kurumlar, Kuruluşlar ve Ailenin Geleceği”, “Yayın ve Medya”, “Cinsiyetsizleştirme”, “20 Yılında Aile ve Dini Rehberlik Hizmetleri” ve “Aileyi Tehdit Eden Diğer Bazı Faktörler” konuları ele alınarak 19 Kasım’da “Değerlendirme ve Kapanış” oturumuyla sona erecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.