Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 21°C

Kurtulmuş: Kur’an-ı Kerim’in yakılması açık bir insanlık suçudur

Kurtulmuş: Kur’an-ı Kerim’in yakılması açık bir insanlık suçudur
Ağustos 9, 2023 15:30
36
A+
A-

[ad_1]

TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 14. Büyükelçiler Konferansı kapsamında büyükelçileri kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin uluslararası alanda takip ettiği diplomasinin insani bir diplomasi olarak tanımlandığını söyledi.

Türkiye’nin izlediği insani yaklaşımı dünyanın bildiğini ifade eden Kurtulmuş, bu yaklaşımlardan birisinin Türkiye’nin göçmen politikasında izlediği tavır olduğunu kaydetti.

– “İslam düşmanı akımların gelişmesi Avrupa’nın makul siyaset damarlarını köreltmekte”

TBMM Başkanı Kurtulmuş, dünyada insanlığı içten içe kemiren, en temel insanlık düşmanı gelişmelerden birisi olan yabancı düşmanlığı, göçmen karşıtlığı ve özellikle İslam düşmanlığına karşı Türkiye’nin kategorik olarak ortaya koyduğu, içi doldurulmuş bir insanlık çağrısının olduğunu söyledi.

Batı’daki İslam karşıtı eylemlere değinen Kurtulmuş, “Bugün Batı’da Kur’an-ı Kerim’in yakılması meselesi sadece birtakım faşistlerin, insanlık düşmanı canilerin, demokrasi düşmanlarının Müslümanlara karşı hakareti olarak görülmemelidir. Bu, başlı başına insanlığın tamamına karşı yapılmış açık bir insanlık suçudur. Bugün buna şu ya da bu sebeple seyirci kalanlar, aslında kendi sonlarını hazırlamaktadır. Avrupa’daki bu ırkçı akımların, İslam düşmanı akımların gelişmesi, aslında Avrupa’nın makul siyaset damarlarını köreltmektedir. Makul siyaset günden güne şımartılan, İslam düşmanlığı üzerinden pohpohlanan bu ırkçı, faşist demokrasi karşıtı güçlerin esiri, bir müddet sonra oyuncağı haline gelecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Türkiye’nin İslam karşıtlığı, yabancı düşmanlığı karşısında ortaya koyduğu insani anlayışın, Avrupa halklarının da demokratik geleceği bakımından değerli olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.