Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Çok Bulutlu
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Müslüman alimlerden, ramazanın üçüncü cumasının Mescid-i Aksa için “öfke günü” olması çağrısı

Müslüman alimlerden, ramazanın üçüncü cumasının Mescid-i Aksa için “öfke günü” olması çağrısı
Nisan 4, 2023 13:07
40
A+
A-

[ad_1]

Çok sayıda alim, “Ümmetin alimleri, Aksa üzerindeki tehlikenin bertaraf edilmesi çağrısı yapıyor” temasıyla çevrim içi eylem düzenledi.

Çevrim içi eyleme Filistin 1948 İslami Hareketi’nin kuzey kanadının lideri Şeyh Raid Salah, Filistin Alimler Birliği Başkanı Nevvaf Tekruri ile Ürdün, Lübnan, Kuveyt, Gazze ve İstanbul’dan alimler katıldı.

Katılımcılar, ayakta durarak gerçekleştirdikleri eylemin ardından Müslümanların Kudüs’teki ilk kıblesine yapılan baskınların önlenmesi için atılması gereken adımları ele aldı.

Daha sonra grup adına basın açıklamasını İstanbul’dan Filistin Alimler Birliği Başkanı Tekruri okudu.

Açıklamada, Hamursuz (Pesah) Bayramı’nda Yahudilerin Mescid-i Aksa’ya yapacağı baskınları artırmasının oluşturacağı tehlikeye karşı uyarıda bulunuldu.

Yahudilerin, Mescid-i Aksa’da kurban kesme planının, İsrail’in Aksa üzerindeki egemenliğinin perçinlenmesi ve mescidin zamansal ve mekansal olarak bölünmesi anlamına geldiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mescid-i Aksa sadece Müslümanlara aittir ve onun Müslüman olmayanların olduğunun kabul edilmesi ihanettir. Müslüman alimler, ramazanda Mescid-i Aksa’da itikafa girmenin vacip olduğu ve itikafın engellenmesinin haram olduğu fetvasını vermiştir. Ürdün Vakıflar Bakanlığı bu fetvaları uygulamalı ve Siyonistlerin taleplerine boyun eğmemelidir. Güç yetirebilenler Mescid-i Aksa’ya gitmeli ve engellenmeleri durumunda da Siyonistleri meşgul etmelidirler.”

Açıklamada, ramazan ayının üçüncü cumasının Mescid-i Aksa için “öfke günü” olması, işgalci İsrail elçilikleri ve konsolosluklarının “ablukaya” alınması, meydanlarda gösteriler düzenlenmesi ve medyanın “öfke gününe” dair yayın yapması çağrısında bulunuldu.

Kur'an-ı Kerim okumayı 50 yaşında öğrenen engelli hafızlığa hazırlanıyor

Kur’an-ı Kerim okumayı 50 yaşında öğrenen engelli hafızlığa hazırlanıyor

İşgalci fanatik gruplar, 31 Mart’ta Yahudi yerleşimcilere, Hamursuz Bayramı’nda (5-13 Nisan) Mescid-i Aksa’da kurban kesme çağrısı yapmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.