Dolar 45,3532
Euro 53,5211
Altın 6.875,62
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
23°C
Hafif Yağmurlu
Paz 23°C
Pts 25°C
Sal 25°C
Çar 20°C

Rize’de minikler 100. Yıl şenliğinde buluştu

Rize’de minikler 100. Yıl şenliğinde buluştu
Mayıs 24, 2024 01:08
20
A+
A-

Rize’de 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim alan çocukların merakının gidermesi, velileri ile nitelikli zaman geçirmesi, bu sayede kadim kültürümüzde var olan oyunların ve mizah karakterlerinin gelecek kuşaklara tanıtılarak kültürel unsurların ve değerlerin aktarımına destek olunmak üzere “100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlik” adıyla programlar düzenleniyor.

5-10

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 100. yılı ve 4-6 yaş Kur’an kurslarının açılışının 10. yılı etkinlikleri kapsamında Rize’de 4-6 yaş grubu Kur’an kursu öğrencilerine yönelik TRT Çocuk Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibi tarafından eğlence programı düzenlendi.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Vakıf Katılım Bankası iş birliğinde Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program, Atmeydanı Ortaalan Camii Kur’an Kursu 4-6 yaş grubu öğrencisi Emir Çinkaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

1-37

İl Müftüsü Naci Çakmakçı programda gerçekleştirdiği konuşmada, “Bugün güzel bir ana şahitlik ediyoruz. Rize’de 4-6 yaşından yaş sınırı olmaksızın Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim’i öğrenme seferberliği içerisindeyiz. Bugün itibarı ile ilimiz genelinde bin 500’ün üzerinde 4-6 yaş grubu öğrencimiz var. İnşallah önümüzdeki dönemlerde müstakil kurslar açarak bu sayımızı daha da artırmış olacağız. Rabbimizin emaneti çocuklarımız bizim için bu dünyadan göçüp gittikten sonra kapanmayacak iyilik kapımızdır. Evlatlarımızın varlığı bizim için imtihandır, yokluğu da imtihandır. Evlatlarınızı bize emanet ettiniz. Siz değerli velilerimizi tebrik ediyoruz. Yavrularımızın bahtları açık olsun.” ifadelerini kullandı.

3-35

Gösteri programında TRT Çocuk Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibi, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, çocuk ilahileri, kukla, jonglör gösterisi, yarışma gibi etkinliklerle çocukları eğlendirdi.

4-21

“Filistin’de Çocuklar Ölmesin” pankartıyla sahneye çıkan minikler, yaptıkları dua ile İsrail zulmüne uğrayan Filistinli çocukların yaşadığı drama dikkat çekti.

Editör: Rize Müftülüğü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.