Dolar 45,3503
Euro 53,4728
Altın 6.889,72
BİST 15.062,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Çok Bulutlu
İstanbul
24°C
Çok Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Türk hafızlar ramazan boyunca Bosna Hersek’te görev yapacak

Türk hafızlar ramazan boyunca Bosna Hersek’te görev yapacak
Mart 24, 2023 00:49
65
A+
A-

[ad_1]

Başkent Saraybosna’da, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Görevlisi Gökhan Aksan tarafından karşılanan Türk hafızlar, havaalanında görev yerleri ile ilgili bilgilendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Avrasya Ülkeleri Daire Başkanlığında Uzman Yardımcısı görevini yürüten Cebrail Küllü, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, dünyanın farklı bölgelerinde birçok hizmet yürütmektedir. Hizmet alanlarından biri de gönül coğrafyamızdan Bosna Hersek.” ifadelerini kullandı.

Küllü, Bosna Hersek İslam Birliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde, ülkeye her yıl ramazan ayında hafızlar görevlendirdiklerini ifade ederek, “Burada, geçmişten beri aramızda inşa edilen kardeşlik duygularının tahkim edilmesini sağlamak, tecrübe paylaşımında bulunmak ve kardeşlerimize hizmet etmek amacıyla proje yürütüyoruz.” dedi.

Bosna Hersek’e 16 hafız ile geldiklerini kaydeden Küllü, hafızların Bosna Hersek’in farklı bölgelerinde hizmette bulunacağını söyledi.

Diyanet, İskenderun'da günde 3 bin kişiye iftar ve sahur verecek

Diyanet, İskenderun’da günde 3 bin kişiye iftar ve sahur verecek

Bosna Hersek’e gelen hafızlardan Halil İbrahim Sağır, Ankara’dan geldiğini ifade ederek, “Rahmet ayı olan ramazana gireceğiz. Bu ayı buradaki kardeşlerimizle geçirmek bizim için ayrı bir şeref olacak. Ramazanın coşkusunun yanı sıra, bu coşkuyu buradaki kardeşlerimizle paylaşacağımız için çok mutluyuz. İnşallah birilerinin kalbine dokunur ve birilerine faydalı oluruz umuduyla buradayız.” diye konuştu.

Bosna Hersek’in Mostar, Brcko, Breza, Tesanj, Olovo, Travnik, Kiseljak, Velika Kladusa, Sanski Most, Bosanska Gradiska, Kakanj, Gorazde ve Fojnica kentlerinde görev yapacak Türk hafızlar, bilgilendirme toplantısının ardından görev yerlerine hareket etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.