Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Zulüm hiçbir zaman payidar olmamıştır

Zulüm hiçbir zaman payidar olmamıştır
Haziran 8, 2020 18:29
172
A+
A-

“4 Haziran Uluslararası Savaş Mağduru Masum Çocuklar Günü” nedeniyle bir program düzenleyen İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Şubesi, savaş mağduru çocukları ağırladı.

Program kapsamında İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Suriyeli 20 çocukla bir araya geldi.

14 yaşındaki Suriyeli Hafız Kusay al-Hannavi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Müftü Mehmet Emin Maşalı, “Uluslararası Savaş Mağduru Masum Çocuklar Günü” gibi anlamlı bir günde, savaşın mağdur ettiği çocuklarla buluşmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Birlik ve beraberlik içerisinde, savaşların oluşturduğu mağduriyetleri hafifletme çabasında olduklarını belirten Maşalı; “Savaşların olmadığı bir dünya olsun. Bu topraklar tarihte olduğu gibi bugün de zalimin değil mazlumun yanında olmuştur. Zulme hiçbir zaman destek vermemiştir. Değerli kardeşlerimizin bizim aramızda olmaları, İslam kardeşliği adına büyük bir anlam ifade ediyor. İnşallah geleceği de bu kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz. Bu toprakların onlara sunacağı katkılar olduğu gibi, onların da bu topraklara sunacağı katkılar var.” dedi.

“Zalimlerin asla kazanamayacağını” vurgulayan Maşalı; “Zalimler bir dönem güçlü kuvvetli olabilirler ama hiçbir zaman zulüm payidar olmamıştır. Zulmedenlere bu dünya yar olmamıştır. İnsanlık tarihi bunun ibret dersleriyle doludur. Kur’an-ı Kerim’de Hûd Sûresi’nin 113. ayet-i kerîmesinde ifade edildiği üzere, Allah (c.c) başta şirk olmak üzere bütün zulüm unsurlarıyla araya mesafe koymayı, adaletten, hak ve hakikatten yana tavır almayı emrediyor.” ifadelerine yer verdi.

“Rabbim savaşın mağdur ettiği günahsız yavrular hürmetine ülkemize huzur, sükûnet ve muvaffakiyetler nasip eylesin.” duasıyla sona eren programın ardından günün anısına savaş mağduru çocuklar için özel olarak hazırlanan hediyeler, İstanbul İl Müftüsü Mehmet Emin Maşalı tarafından takdim edildi.

Salgın nedeniyle sınırlı sayıda katılımla gerçekleştirilen programa davet edilemeyen savaş mağduru çocukların hediyeleri ise din görevlileri ve TDV gönüllülerince ailelerine ulaştırıldı.

KAYNAK: DİYANET HABER
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.